Család

Bakancslistát írtak szülei a halálos beteg kétévesnek

Szülei annyi élményt szeretnének belezsúfolni beteg gyermekük rövid kis életébe, amennyit csak lehet.
A mának élnek

A mának élnek

Forrás: dailymail.co.uk 

A kétéves Oliviánál 9 hónappal ezelőtt egy ritka agyi rendellenességet, úgynevezett Alexander-betegséget diagnosztizáltak, melyben nagyjából összesen 50 gyermek szenved az egész világon. Az orvosok közölték a döbbent szülőkkel: gyermekük betegségére nincs gyógymód, a legjobb esetben is legfeljebb 10 éves koráig fog élni, de az is előfordulhat, hogy 4-5 éven belül elveszítik.

Édesanyja, Claire, és édesapja, Gary, úgy döntöttek, hogy annyi gyönyörű élményt adnak Oliviának, amennyi csak rövidke életébe belefér majd. Bakancslistát írtak arról a 100 dologról, amit szeretnének közösen megélni gyermekükkel. „Nincs vesztegetni való időnk. Ameddig itt van velünk, a lehető legtöbb dolgot meg szeretnénk valósítani” – nyilatkozta az anya a Daily Mailnek.

A listáról néhány pontot máris kipipáltak: a kislány például máris vidáman kerekezik kis háromkerekű biciklijén. Viszont előttük áll többek között még egy utazás Lappföldre a Mikuláshoz, egy hercegnős szülinapi zsúr, a kislány első úszása, közös sárkányröptetés, egy csajos vásárolgatós nap, egy látogatás a floridai Disneylandben, és remélhetőleg az első nap az iskolában is.

Bár a kislány jelenleg még semmiben sem különbözik a kortársaitól, és ránézésre senki nem mondaná, hogy beteg, később sajnos leépül majd. Hogy az állapota mikortól kezd majd romlani, nem lehet pontosan tudni. „Nem tudjuk mit hoz a holnap Olivia számára. Nehéz előre tervezni, mert nem tudjuk, mi fog történni vele” – magyarázta Claire.

Az anya otthagyta a munkáját, az ingatlanügynök édesapa pedig minden nap rohan haza a munkából, hogy minél több időt tölthessen a családdal. Olivia két idősebb testvére, a 16 éves Nicole és a 13 éves Samuel is imádják kishúgukat, és igyekeznek minden közös programban részt venni.

„Ha azt mondjuk, hogy a mának élünk, az enyhe kifejezés. Minden nap, minden emlék számít. Bár belül egy világ omlott össze bennünk, Oliviának szüksége van ránk” – fogalmazott az anya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top