Család

A kocsiban hagyta gyerekeit: elítélték

Elítélte a bíróság azt az édesanyát, aki magára hagyta gyermekeit a bezárt kocsiban. Szerinted is elítélendő?

A kocsiba zárta gyerekeit az édesanya. ElítéltékSajnos rendszeresek az olyan hírek, hogy a szülők a gépkocsiba zárják gyermekeiket, amíg gyorsan beszaladnak a boltba, a postára, vagy éppen a gyógyszertárba. Jó esetben a gyerek vígan elvan, kutya baja nem lesz a pár perces bezártságtól, de sajnos nem egy halálos kimenetelű esetről is hallottunk már.

Szintén az autóba zárta három – 10, 5 és 3 éves – gyermekeit egy ausztrál nő, akit már egy rendőr várt az autójánál, amikor visszatért a kocsijához. Egy gyalogos értesítette a hatóságot, miután öt percig álldogált a jármű mellett. Az édesanya mindössze tíz percig volt távol, a boltba szaladt be három darab termékért. A bíróságnak azonban ez nem volt elég komoly indok, az édesanyát felelőtlenséggel és gondatlansággal vádolta, és elítélte – az nem derült ki, hogy pontosan milyen büntetést kapott.

Az sem enyhített a körülményeken, hogy a tízéves gyermek vigyázott a kicsikre, 100 méterre parkolt a bolttól, illetve az sem, hogy a klímát sem kapcsolta ki. Te mit gondolsz erről? Jogos az ítélet?

A(z) “Szerinted a kocsiban lehet hagyni a gyereket?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem, egy percre sem!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top