Család

Limonádét árulva menti meg apukáját a kisfiú

Az egész város sorban állt a hatéves kisfiú standjánál, hogy segítsenek a családon.

A hős kisfiú forrás: kltv.com
A hős kisfiú forrás: kltv.com

„Nagyon fontos nekem az apukám, szeretünk együtt játszani” – mondta a riportereknek az az amerikai kisfú, aki limonádét kezdett árulni egy utcai standnál, hogy pénzt gyűjtsön az édesapja kezelésére – írja a Huffington Post. A férfinak hererákja van, az a típus, amiből Lance Armstrong kerékpárversenyző kigyógyult.

A kisfiú saját kézzel készített, megható reklámtábláján az áll: „Kérlek, segíts az apukámnak”. A jó ügy megmozgatta a hatezres texasi kisvárost, a környék megtelt parkoló autókkal, és ötezer dollár, azaz egymillió forint jött össze a limonádékból, amit egy tehetősebb ismeretlen további ötezer dollárral egészített ki. „Ez a legjobb limonádézóhely a városban” – nyilatkozta a kisfiú egyik vásárlója, egy kismama.

Bár a kisfiú limonádésstandja adózás szempontjából ott sem éppen szabályos, ezért a neten egyes kommentelők már azon aggódnak, hogy a hírverésnek köszönhetően lecsap a családra az ottani adóhivatal.

Egy négyéves a rák ellenszerére gyűjtött

Hasonló pénzgyűjtő akciót indított korábban egy négyéves amerikai kisfiú is, aki a saját betegsége miatt kezdett limonádét árulni. A bevétellel azokat az orvosokat akarta támogatni, akik megtalálhatják a rák gyógyszerét. A kisfiú 2004-ben meghalt, de a szülei folytatták a gyűjtést, és azóta tízezermilliárd forintnyi összeget gyűjtöttek rákkutatásokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top