Család

Már a második csecsemője került életveszélybe a tiszakécskei anyának

A szerdán letartóztatott tiszakécskei anyától öt évvel ezelőtt is súlyos csonttörésekkel vitték kórházba a négyhetes babáját.

Már a második babája került életveszélybeKét napja adtunk hírt róla, hogy letartóztattak egy 22 éves tiszakécskei anyát, miután az alig egy hónapos babájánál életveszélyes sérüléseket találtak. Ma kiderült, hogy a nő ellen öt évvel ezelőtt is súlyos csecsemőbántalmazás gyanújával nyomoztak, de nem volt bizonyíték, írja a baon.hu nevű megyei internetes újság.

Az első fia, Levente 2006 telén született, és négyhetes korában szenvedett csonttöréses sérüléseket. A koponyájában vérgyülemet észleltek, ami külső behatás eredményeként alakul ki. Az orvos jelentésében az állt, hogy „az egyik szülő előző este többször megrázta gyermekét”. Végül az Amerikai úti idegsebészeten mentették meg az életét, azóta a nagymama neveli.

Azt mondja, hogy leejtette

A szerdán kórházba szállított baba tegnap délután még életveszélyben volt, őt koponyasérüléssel, többszörös végtag- és bordatöréssel szállították kórházba. Az anyát közben előzetes letartóztatásba helyezték, és életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt nyomoznak ellene, ahogy öt évvel ezelőtt is. Most azt állítja, hogy leejtette a kisbabáját, aki csak féltestvére az ötéves Leventének.

A hasonló ismétlődő erőszakos esetek megelőzésére mostanában tesztelnek egy új rendszert Angliában, ott a párkapcsolatokon belüli erőszakos bűncselekmények elkövetőiről vezetnek nyilvántartást. Ha a most megsérült baba édesapja lekérdezhette volna az anya bűnügyi múltját, akkor talán nem ismétlődött volna meg a tragédia, de az itthoni bűnüldözés még távol jár az ilyen újszerű megoldásoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top