Család

Elvesztette lábait, mikor testével védte gyerekeit

A nő súlyosan megsérült a katasztrófában, otthonukat is elveszítették, de a gyerekek megmenekültek.
Stephanie és Joe

Stephanie és Joe

Forrás: courier-journal.com 

A múlt pénteken az Egyesült Államokban pusztító tornádó az Indiana állambeli Marysville városát is súlyosan érintette. A 36 éves Stephanie Decker 8 éves kisfiával és 5 éves kislányával volt otthon, amikor a forgószél lecsapott otthonukra.

Az anyának épp csak annyi ideje volt, hogy megragadja a gyerekeket és fedezékbe húzódjon, néhány pillanattal később aztán háromszintes házuk kártyavárként omlott össze, maga alá temetve őket.

Az asszony férje, Joe hanyatt-homlok rohant haza a munkahelyéről, és a romok alatt hamarosan megtalálta eszméletlen feleségét, aki a két rémült gyermeken feküdt: a tragédia pillanataiban is testével védte őket.

A gyerekeknek az ijedtségen túl semmi bajuk nem esett, az asszonyt viszont súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Bár az orvosok órákon keresztül küzdöttek érte, végül mindkét lábát amputálni kellett.

Az őket ért szörnyűségek ellenére a család igyekszik a lehető legpozitívabban felfogni a kialakult helyzetet. „Azt mondtam a feleségemnek: életben vagy, és láthatod felnőni a gyermekeinket” – nyilatkozta Joe egy helyi lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top