Család

Internetről tudta meg halálos betegségét a 8 éves kisfiú

Szülei eltitkolták a kisfiú elől, hogy betegsége gyógyíthatatlan, a gyerek azonban a világhálón derítette ki a tragikus igazságot.
Dominic

Dominic

Forrás: dailymail.co.uk 

A brit kisfiúnál, Dominic Stacey-nél úgynevezett Duchenne-szindrómát diagnosztizáltak az orvosok, ami egy ritka, izomsorvadásos betegség, mely az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan: a beteg fokozatosan leépül, és nagyjából 25 éves kora körül meghal.

A 8 éves kisfiú szülei úgy döntöttek, ameddig csak lehet, eltitkolják gyermekük elől, hogy mennyire súlyos az állapota. Dominic azonban tudta betegsége nevét, és az interneten rákeresett – az így talált anyagokat olvasgatva szembesült azzal, hogy mi vár rá. 

„Odajött hozzám és megkérdezte, hogy miért hazudtunk neki. Leültünk és elmagyaráztunk neki mindent. Ez volt életem legnehezebb beszélgetése – mesélte az apa a Daily Mailnek. – Egyik este megkért, hogy keressem meg a gyógymódot a betegségére. Olyan volt, mintha fejbe vertek volna egy kalapáccsal. Megígértem volna neki, de nem tudtam mit mondani.”

Dominic betegsége miatt már kerekes székbe kényszerült, de családja igyekszik mindent biztosítani neki ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten normális életet élhessen. Egészséges gyerekek közé jár iskolába, kedvenc tantárgyai a történelem és a matematika, imád rajzolni és videojátékokat játszani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top