Család

Saját lányának műtött műmellet a plasztikai sebész

Maga botoxolja, plasztikázza huszonéves lányait egy amerikai sebész apuka, aki szerint ez nem több karbantartásnál. Kiderült, hogy nálunk sincs akadálya a családon belüli szépészeti műtéteknek, ez csak olyan, mintha az autószerelő megjavítaná saját kocsiját.
Brittani és Charm

Brittani és Charm

Kép: Facebook

Hollywoodi sztárok körében is felkapott a plasztikai sebész dr. Michael Niccole, azonban legkedvesebb páciense mégsem valamelyik híresség, hanem a lányai, a 22 éves Charm és a 23 éves Brittani.

Charm már 10 éves korában apja kése alá feküdt egy köldökplasztika erejéig, nővére, Brittani pedig 18 évesen C kosaras műmelleket kért a papától. A lányokon azóta több műtétet – többek között orrplasztikát – is végrehajtott az apa, és rendszeresen kapnak botoxinjekciókat is.

A doktor egy róla készült riportban bevallotta, hogy szívesen végez más családtagjain is plasztikai műtéteket, amivel sokakat kiakasztott. Vannak ugyanis, akik keményen kritizálják, mert szerintük nem etikus a családtagokat operálni, és egyébként is elutasítják, hogy a lányait ilyen fiatalon már plasztikázza. Niccole azonban azzal védekezik, hogy ő csupán karbantartja a lányai külsejét, akik szeretnének minél jobban kinézni és nem áll szándékukban megöregedni.

Brittani egyenesen azt nyilatkozta: fel sem merült benne, hogy apja helyett egy másik plasztikai sebésszel dolgoztasson, és a beavatkozások különben is rengeteget javítottak az önbecsülésén. 

„A szobafestő is kifestheti a saját lakását”

Dr. Gill Endre plasztikai sebész a Nők Lapja Café kérdésére elmondta, hogy sem jogilag, sem pedig erkölcsileg nem talál semmiféle kivetnivalót dr. Niccole tevékenységében. Szakmailag viszont nem ért egyet azzal, hogy bizonyos beavatkozásokat – ilyen például a botox – ennyire fiatal lányokon alkalmazzanak, akár családtagról van szó, akár nem.

A hazai szakember elárulta, hogy ő is végzett már különféle esztétikai és nem esztétikai beavatkozásokat több családtagján is, ez ugyanis egyáltalán nem szabályellenes, Magyarországon sem. Ugyanúgy, ahogy egy szobafestő kifestheti a saját lakását vagy egy autószerelő megjavíthatja az autóját, egy plasztikai sebész is megműtheti a közvetlen hozzátartozóit – mondta.

Dr. Gill Endre szerint persze egyetlen plasztikai sebésznek sem dolga direkt rábeszélni a családtagjait egy-egy beavatkozásra, ám ha az illető egyébként is szeretne plasztikáztatni, akkor a megfelelő gyakorlat és önismeret birtokában dönthet úgy, hogy elvégzi az operációt. Ehhez persze az is szükségeltetik, hogy az orvos el tudjon vonatkoztatni attól, hogy egy hozzátartozója fekszik a műtőasztalon, és a beavatkozás ideje alatt idézőjelben véve „tárgyként” tudjon tekinteni rá. Akinek ugyanis ilyenkor remeg a szike a kezében, jobban teszi, ha inkább nem vállalja el a műtétet. 

Nem is merné másra bízni

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész szerint abban az esetben, ha rutinbeavatkozásról van szó és a hozzátartozó kifejezett kérése, hogy családtagja végezze azt el, akkor az orvos elvállalhatja a műtétet. Példaként egyik tanítómestere, egy brazil sebészprofesszor esetét említette, aki a feleségén végzett arcplasztikát, mivel az asszony egész egyszerűen senki másra nem merte rábízni az arcát. A szakember kiemelte ugyanakkor, hogy az összetettebb, bonyolultabb, esetleg életmentő operációk esetében viszont jobb, ha az orvos egy kollégájára bízza hozzátartozóját, ilyen esetekben ugyanis az érzelmi kötődés miatt sérülhet az objektivitás.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top