Család

Fehérben ment férjhez a 100 éves menyasszony

Rutinos az ara, ez a negyedik házassága, a választottja ezúttal 13 évvel fiatalabb nála. Természetesen volt lánybúcsú és csokordobás is.
Dana Jackson

Dana Jackson

Forrás: BG Daily News 

Az 1912-ben született Dana Jackson két évvel ezelőtt egy idősek otthonában ismerkedett meg a nála 13 évvel fiatalabb Bill Stauss-szal. Egymásba szerettek és pár hónappal később már együtt költöztek át egy másik otthonba, igaz, külön szobákba.

Dana élete során eddig háromszor házasodott, először 15 éves korában, de mindhárom férjét túlélte. Bill 55 év házasság után, néhány évvel ezelőtt özvegyült meg.

Az idős úr tavaly kérte meg szerelme kezét, ám úgy döntöttek, várnak az esküvővel Dana 100. születésnapjáig. A ceremónia előtt pár nappal – férfisztriptíztől mentes – lánybúcsút is tartottak a menyasszonynak. 

A házasságkötésre az otthon rendezvénytermében került sor. Danát hófehér ruhában, fátyolban kerekes székben tolták az alkalmi oltár elé. Az esküvőt a helyi plébános celebrálta, aki korábban az asszony egyik férjét és lányát is temette.

A pár katolikus szertartás szerint fogadott örök hűséget egymásnak. Az ara végül eldobta a csokrát, melyet a dédunokája kapott el. Az esküvői és egyben születésnapi tortát a pár közösen vágta fel, majd hajnalig mulattak a családdal és az idősotthon legkitartóbb lakóival.

„Ötvenévesnek érzem magam, nem száznak” – jegyezte meg Dana az eseményről tudósító BG Daily Newsnak nyilatkozva. Az asszony szerint az életkor csupán egy szám, és egyébként sincs soha késő a szerelemhez. Az idős vőlegény bevallotta, hogy amikor meglátta menyasszonyát az oltár előtt, kicsordultak a könnyei, annyira szép volt. „Még mindig csak csodálkozom. Dana a legkülönlegesebb ember, akit valaha ismertem” – fűzte hozzá a plébános, aki összeadta a párt.

Dana és Bill – miután így szentesítették kapcsolatukat – közös szobába költöztek az öregek otthonában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top