Család

Igent mondanának a pasik – ha mi kérnénk meg őket

A lánykérés – ahogy az a nevében is benne van – hagyományosan a férfiak dolga. Egy friss felmérés szerint azonban sok pasi egyáltalán nem bánná, ha inkább a barátnője kérné meg az ő kezét.

A férfiak fele igent mondana, ha barátnője megkérné a kezét Egy brit internetes oldal Valentin-nap alkalmából felmérést készített, arra kérdeztek rá, melyik a jobb: ha egy nő akár éveken át reménykedve, hiába várja, hogy párja végre megkérje a kezét, vagy ha maga veszi kézbe az ügyet.

A női válaszadók mindössze 31 százaléka vélte úgy, hogy barátja igent mondana a „fiúkérésre”. A férfi résztvevőknek viszont közel fele azt válaszolta: örömmel venné, ha barátnője tenné fel neki azt a bizonyos kérdést, és jó eséllyel igent is mondana rá.

Igaz, a barátainak már csak egyharmaduk merné elárulni, hogy nem ő kezdeményezte a jegyességet.

A megkérdezett pasik negyede szerint kifejezetten elavult szokás, hogy mindenképp a férfinak kell megkérnie a nő kezét, háromnegyedük viszont úgy véli, hogy ez a hagyomány napjainkban is érvényes. A 18–24 éves korosztályban minden tizedik megkérdezett válaszolta, hogy a tradicionális lánykérés szerinte idejétmúlt dolog.

Te megkérnéd a pasid kezét? Esetleg már meg is tetted?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top