Család

Hiába kopogott: a szülészet előtti járdán szült

Rettenetes körülmények között, a dermesztő éjszakai hidegben szülte meg gyermekét egy kismama, akinek nem nyitottak ajtót a szülésznők.
A kisbaba szerencsére egészséges
Szerencsére mindketten egészségesek
Fotó: dailymail.co.uk

A szülészet zárt ajtaja előtt adott életet gyermekének nemrég egy fiatal brit kismama – írta szerdán a Daily Mail. Az épületben tartózkodó szülésznők nem hallották meg a csengetést, és mire ajtót nyitottak a családnak, a 25 éves Lisa McNeil megszülte a kicsit. A baba, Jackson olyan hirtelen érkezett, hogy az anyuka a –4 fokos hidegben volt kénytelen levetkőzni és a saját kardigánjába kinyomni a csecsemőt. A szülésnél a nagymama segített, akit a lányához hasonlóan nagyon megviseltek a történtek. A család szerint túl sok idő telt el, mire megérkezett a segítség.

„Olyan volt, mint egy horrorfilm. Nagy fájdalmaim voltak és véreztem. Szürreális volt. Odaszóltunk, hogy jövünk, mégsem hallották a csengőt és a kiáltásainkat. Vártunk, hogy beengedjenek, és mire kiértek, már megszültem a babát. Nem hinném, hogy bárkinek ilyen megalázó helyzetben, a járdán kellene szülnie. Rettegek a gondolattól, mi történhetett volna, ha az édesanyám nem fogja meg a baba fejét. A járdára pottyant volna. Még mindig hihetetlen az egész, mintha nem is velem történt volna” – nyilatkozta a fiatal anyuka, aki azt is elmondta, nem hibáztatja a szülésznőket, akik utólag bocsánatot is kértek.

A kirkcaldyi kórház vezetői azzal védekeztek, hogy a kismama nem a megfelelő csengőt nyomta, a személyzet pedig perceken belül a helyszínen volt, miután meghallották a riasztást. A telefonos és videós felvételek szerint állítólag 3 perc 49 másodperc telt el az első csengetés és a segítség megérkezése között. Ráadásul szerintük a kismamának 25 perccel korábban maguk a szülésznők javasolták telefonon, hogy menjen be a kórházba.

A szörnyű incidens ellenére szerencsére anyuka és babája is jól vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top