Család

Anyjuk ágyában fulladtak meg az ikrek

Véletlen fulladás okozta a kisbabák végzetét, akik anyjuk ágyában aludtak. Érthetetlen és tragikus, hogy az ikerpár mindkét tagja meghalt.
A Medrano-ikrek
A Medrano ikrek
Fotó: Facebook

Lezárták a nyomozást az egy hónaposan meghalt amerikai ikerpár ügyében, akik titokzatos módon anyjuk ágyában egyszerre fulladtak meg. Az idahói halottkémek vizsgálata alapján kiderült, hogy a kisbabák, Gabriel és Tryce Medrano halálát véletlen baleset okozta.

A tragédia még tavaly november végén történt: az ikrek édesanyja reggel eszméletlenül találta a mellette fekvő babákat. A fiatal nő azonnal hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni a kisfiúkon, akiket a kórházba érkezésük után nem sokkal halottnak nyilvánítottak.

A vizsgálatot végző halottkém az üggyel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a babákra életveszélyes lehet, ha egy ágyban alszanak a szüleikkel, hiszen a fulladás kockázata sokkal nagyobb. Az Egyesült Államokban végzett felmérések szerint 1984 és 2004 között megnégyszereződött a fulladásos halálesetek száma a kisgyermekek körében, és 1990 és 1997 között 515 három év alatti gyermek halt meg kifejezetten annak következtében, hogy szüleivel egy ágyban aludt.

A gyermekgyógyászok többsége nem javasolja, hogy a szülők kisbabájukkal egy ágyban aludjanak, hiszen a szülői ágy kialakítása a legtöbbször nem bababarát, még egy puha párna is könnyen a kisbaba fulladásához vezethet. Mások szerint előnye is van az együtt alvásnak, különösen a szoptatás ideje alatt, hiszen sok kismama így például többet tud pihenni, és a babák altatása is könnyebb lehet.

Ugyanakkor kissé érthetetlen, hogyan érhet ilyen tragikus baleset egyszerre két babát is. Te mit gondolsz az együtt alvásról?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top