Család

13 orvos küldte el a rákos anyukát

Már csak másfél évet jósolnak annak a rákos nőnek, akit azzal küldtek haza, hogy csak képzelődik. Ő azonban tovább küzd 11 éves fia kedvéért.

A bélrák legsúlyosabb, szinte kezelhetetlen stádiumát diagnosztizálták egy éve az egygyermekes anyukánál. A 46 éves, londoni Ruth McDonagh két évig hiába próbálta meggyőzni az orvosait arról, hogy vérzés és elviselhetetlen fájdalmak miatt utalják be kivizsgálásra, mert bélrákra gyanakszik. „Ismertem a bélrák tüneteit, ezért újra és újra visszamentem, de senki sem vett komolyan. Pedig nyilvánvaló volt, hogy valami komoly baj van velem” – nyilatkozta nemrég Ruth.

Ruth és fia, Brandon
Ruth és fia, Brandon
Fotó: dailymail.co.uk

Ahogy a nő betegkartonja is bizonyítja, folyamatosan, összesen 13 alkalommal utasították el. Volt, aki azt tanácsolta neki, hogy vegyen meleg fürdőt és változtasson az étkezésén, attól majd megszűnnek a kellemetlen tünetek. Amikor már annyira beteg volt, hogy enni sem tudott, gyógynövénykúrát írtak elő az az asszonynak azzal a megjegyzéssel, hogy tünetei idegi alapon jelentkeznek.

Mostanra a daganat egészen Ruth alsó gerincéig terjedt, ezért már csak olyan operáció segítene rajta, melynek során a gerince egy részét is eltávolítanák. Csakhogy eddig nem talált olyan orvost, aki megműtené. És ha az operációt túlélné is, a teste alsó részét már biztosan nem tudná használni többé.

Az asszony kártérítési pert indított az egészségügyi hatósággal szemben, hogy 11 éves fiáról halála után is gondoskodni tudjon. „Úgy érzem, az orvosok mulasztásának áldozata vagyok. Már lehet, hogy meggyógyultam volna, ha időben diagnosztizálják a rákot. Ki fog vigyázni a fiamra, ha elmegyek? Rettenetes neki ez az egész. Rémálmai vannak és még a Télapótól is azt kérte, hogy gyógyuljak meg. Megszakad a szívem” – mondta a halálos beteg nő, aki egy weboldalt is létrehozott, hogy támogatást gyűjtsön és megtalálja azt az orvost, aki segíteni tud rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top