Család

A gyermektelen párok egészségesebben táplálkoznak

Bár túlzásnak tűnhet, hogy a gyerekek beteggé tesznek bennünket, egy brit tanulmány mégis úgy találta, hogy a gyermektelen párok egészségesebben táplálkoznak, mint a gyermeket nevelő szülők.

A gyermektelen párok egészségesebben táplálkoznakA kutatásban 7014 család adatait használták fel a kutatók, olyanokét, akik étkezési szokásaikat egy naplóban vezették két héten keresztül 2003 és 2004 között.

A magasabb keresettel rendelkező családok több húst, friss gyümölcsöt és zöldséget ettek, mint mások. A kor befolyásolta a zsír- és cukorfogyasztást, mindkettő csökkent az idősebb háztartásokban. De talán a legmeglepőbb a decemberben készült új European Review of Agricultural Economics tanulmány megállapításai közül az, hogy a gyermektelen családok egészségesebben táplálkoznak, mint a gyermeket nevelők. Miután a jövedelmet, kort és más tényezőket összevetették, arra jutottak, hogy a gyermektelen háztartások 4,4 fonttal (2 kg) több gyümölcsöt és zöldséget ettek meg fejenként a két hét alatt.

A gyermeket nevelő családoknál is csökkent a húsfogyasztás és növekedett a gabonafélék és a burgonya fogyasztása. Richard Tiffin professzor, a kutatás vezetője elmondta: „Ez alátámasztja azt, amit szülőként is tudunk: bármilyen oka legyen is, a gyereket nevelő család szociális fejlődése általában egészségtelenebbé teszi az étkezést.”

Forrás: Oxford Journals

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top