Család

12 éves testben él a 25 éves nő

Tizenkét évesen gyakorlatilag megállt a fejlődésben a fiatal nő, és betegségére egyelőre nem találnak megoldást az orvosok.
Kate reménykedik a megoldásban
Kate reménykedik a megoldásban
Fotó: dailymail.co.uk

A 25 éves, ír Kate Qinn az orvosai szerint egy nagyon ritka, veleszületett betegségben, az úgynevezett caudális regressziós szindrómában szenved, amelyet csak két éve diagnosztizáltak nála. A fejlődési rendellenesség következtében a fiatal nő egyáltalán nem kamaszodott, sosem volt rendszeres menzesze és éretlen teste miatt melltartóra sincs szüksége. Mivel a gerince sem fejlődött normálisan, a magassága is jóval elmarad az átlagostól: mindössze 145 cm.

Kate attól fél, nem fogja megtalálni a szerelmet, hiszen nem vált igazi nővé. Korábban sok mindent megpróbáltak, hogy meggyógyítsák, de hiába. Hét éven keresztül kapott hormonokat, hogy elősegítsék a nővé érését, de az sem segített. A mindennapos kezelések miatt ráadásul az iskolát sem tudta elvégezni, és nincs munkahelye sem.

„Minél tovább tart, annál rosszabb, mert 12 vagy 14 évesen az ember még bízik benne, hogy fejlődik, de 25 évesen már igencsak elgondolkodik, hogy valaha normális nőként élhet-e” – nyilatkozta a fejletlen teste miatt állandóan bujkálni kényszerülő nő. Kate azt reméli, hogy a sajtónyilvánosság megoldást hoz számára, és jelentkezik majd valaki, aki orvosolni tudja a problémáját.

A caudális regressziós szindróma a becslések szerint minden huszonötezredik szülésnél fordul elő. A betegség következtében az alsó végtagok, a medence és a gerinc nem fejlődnek megfelelően. A súlyosabb esetekre bénaság és inkontinencia is jellemző lehet. Egyes szakértők a kórt táplálkozási hiányosságokkal, többek között a folsav hiányával hozzák összefüggésbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top