Család

Hat gyerekkel együtt cseperedik a tévéimádó emu

Imád tévézni és közben nassolgat, sőt pancsolni is nagyon szeret. Beaky, a kétéves emu egy nagycsaládnál él – tulajdonképpen hetedik gyerekként.

A 44 éves brit Ian Newby néhány éve egy emutojást kapott karácsonyra a feleségétől. Ekkor kezdődött Beaky, a különleges házi kedvenc története. A férfi szerette volna látni, mi lesz a tojásból, ezért saját kezűleg eszkábált össze egy keltetőt. Akkor még maga sem hitte, hogy szerkentyűje egyáltalán működőképes lesz.

A próbálkozás azonban annyira jól sikerült, hogy a madár kikelt. A tojásból mostanra egy 75 kilogrammos, 1,80 méter magas, felnőtt óriásmadár lett, aki a méretei és a szakértői vélemények ellenére abszolút szelíd házi kedvenc.

Egy emuval osztják meg a családi fészket

„Betettem a gyerekek járókájába, de néhány hónap elteltével már akkora volt, hogy könnyen kiugrott – meséli Ian. – Beaky már a kezdetektől fogva imádott a gyerekekkel szaladgálni és a játékaikkal játszani. Teljesen a család részévé vált. Együtt nő a gyerekekkel, akik testvérükként szeretik őt.” Iannek és a feleségének hat gyereke van: a legnagyobb hétéves, a legkisebb tíz hónapos.

Mivel Beaky a méretei miatt nagy felfordulást okozna a házban, mostanra kiköltöztették egy nyári lakba a kertben. Korábban az volt ugyanis az egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy különböző háztartásai eszközöket csípett fel és tört össze. Mindenesetre a házi kedvenc minden adandó alkalmat kihasznál, hogy visszasettenkedjen a tévé elé, vagy a gyerekekhez.

„Azt mondták, hat hónapos korára majd agresszívvá válik, de még mindig ugyanolyan szelíd, mint pici korában. Imádja a gyerekeket, sosem csípte meg őket. A szakértők szerint ez kész csoda” – mondta a házi emu gazdija. Beaky egyébként rendszeresen tojással is ellátja a családot, amelyet élvezettel fogyasztanak el a gyerekek is.

A családnak az emun kívül van még négy kutyája, öt macskája, egy papagája és egy sündisznója. De nemcsak saját kedvenceiket gondozzák, hanem jótékonysági alapon különleges, elhagyott vadállatoknak is menedéket nyújtanak: jelenleg többek között két krokodilnak, kígyóknak, teknősöknek és pókoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top