Család

Facebookon kémkednek az aggódó szülők

A szülők több mint fele kizárólag azért regisztrál a közösségi oldalakra, hogy ott nyomon követhesse gyermeke tevékenységét – derült ki egy friss amerikai felmérésből.

Interneten kémkednek gyermekeik után az aggódó szülőkA „kémkedő” szülők negyede úgy véli, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen módja, hogy valós információkat szerezzen arról, hogy a gyereket milyen gondolatok foglalkoztatják, kikkel barátkozik, és egyáltalán mit csinál olyankor, amikor nincs közvetlen szülői felügyelet alatt.

Mivel a gyerekek is pontosan tisztában vannak azzal, hogy az eltitkolni kívánt bejegyzéseiket, fotóikat néhány kattintással elrejthetik az illetéktelenek – így többek között a szüleik – elől, az anyukák és apukák trükközni kényszerülnek. Minden huszadik szülő álnéven regisztrál és jelöli be saját gyerekét a közösségi oldalakon, hogy aztán minél több érdemi információhoz férhessen hozzá.

A Facebook szabályzata szerint az oldalon csak a 13. életévüket már betöltött személyek regisztrálhatnak, ennek ellenére a becslések szerint az oldalt nagyjából 750 000 ennél fiatalabb gyermek is használja.

Te hány éves korától engedted/engeded majd a gyerekednek, hogy közösségi oldalakra regisztráljon? Szoktad nézegetni a profilját? Tudtál már meg onnan bármi olyasmit, amit neked nem mondott el?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top