Család

Heti 70 órát dolgoznak a főállású anyukák

A család és az otthoni teendők ellátása mellett alvásra napi 6, önmagukra pedig alig 1 órájuk marad a háztartásbeli nőknek.

Heti 70 órát dolgoznak a főállású anyukák Az egyik brit mobilszolgáltató 3000 érintett bevonásával végzett felméréséből kiderült az is, hogy a főállású anyák a legtöbb időt takarítással, főzéssel és a gyerekeik ellátásával töltik. Naponta nagyjából két órájuk azzal telik, hogy a gyerekek után raknak rendet, 55 perc, míg elindítják őket az óvodába vagy az iskolába, 47 percet segítenek nekik a tanulásban, és 53 percbe kerül, míg este lefektetik őket.

Minden hatodik megkérdezett anyuka teljes mértékben elégedett ezzel az életformával, a válaszadók több mint fele viszont bevallottan vágyik arra, hogy valamivel több ideje jusson saját magára.

A kutatók kiszámolták, hogy ha az anyukákat fizetnék az elvégzett munkáért – ugyanazzal az óradíjjal, mint amennyit a takarítónők, bébiszitterek kapnak a szigetországban – akkor évente 37 000 fontot, azaz nagyjából 11 millió forintnak megfelelő összeget keresnének.

Főállású anyukák! Reálisnak érzitek ezeket a adatokat? Ti hány órát dolgoztok hetente?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top