Család

Tejesdobozokon keresik az eltűnt gyerekeket

Magyarországon 2010-ben megközelítőleg 5000 gyerek tűnt el. Magyarországon elsőként kerülnek forgalomba olyan tejesdobozok, amelyeken eltűnt gyerekek fényképeit és adatait láthatják a vásárlók.
Eltűnt gyerekek nyomában Eltévedt, miközben anyukáját kereste

Három évvel korábban ez a szám meghaladta a 11 000-et, vagyis egy kisebb város lakosságának megfelelő gyerek „veszett” el, 100 fiatalkorú pedig nyomtalanul tűnt el (a meghatározásánál nem a biológiai és életkori kategóriákat vesszük figyelembe, hanem úgy tekintünk minden kiskorúra, mint gyerekre).

A gyerekeltűnések hátterében sok szempont és körülmény áll. A nyomozóhatóságok mellett több civil szervezet is (Kék Vonal, Országos Gyermekvédő Liga, Szülők Országos Egyesülete) azzal a céllal folytatja munkáját hazánkban, hogy rávilágítson a gyerekek eltűnésének, szökésének okaira, nagy figyelmet fordítva a preventív intézkedések szükségességére. Kiemelt feladatuk, hogy a gyerekek ne vesszenek el, de ha már bekövetkezett a baj, minél előbb rájuk találjanak.

Tejesdoboz-akció

Az Ezer Lámpás Éjszakája kampány első és talán legfontosabb állomása a tejesdoboz-akció. Az Egyesült Államokban már rendkívül nagy múlttal és hatékonysággal működő figyelemfelhívó kampányelem meghonosítását kezdeményezik idehaza. Az Alföldi Tej Kft. révén – felkarolva és meglátva a kezdeményezés fontosságát és hangsúlyozva társadalmi felelősségvállalását – Magyarországon elsőként kerülnek forgalomba olyan tejesdobozok, amelyeken eltűnt gyerekek fényképeit és adatait láthatják a vásárlók.

Eltűnt gyerekek nyomábanAz Ezer Lámpás Éjszakája rendezvény kampányidőszakában (május 16-ától) több százezer liter dobozos tej kerül forgalomba, amelynek frontoldalán a „SEGÍTS” felirattal hívják fel a figyelmet, oldalán pedig 4 olyan gyerek képét teszik közzé, akiket hosszú évek óta keresnek szüleik és a nyomozóhatóságok. Az akció december 31-ig tart.

Az Eltűnt Gyerekek Világnapját május 25-én tartják.

 

 

Forrás: ezerlampasejszakaja.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top