Család

Nem létező dédunokáira hagyta vagyonát

Életében még meg sem született dédunokáira hagyta vagyonát egy dúsgazdag amerikai faipari mágnás, hogy ne marakodhassanak gyerekei a "koncon".
Csak dédunokái örökölhették hatalmas vagyonát 11 jó tanács, amit szülőktől kaptunk – hiába

A rendhagyó örökhagyót Wellington R. Burtnek hívták, 1919-ben hunyt el. Végrendelete szerint vagyonát – amely akkoriban Amerika egyik legjelentősebbjének számított – nemhogy gyerekei, de még unokái sem örökölhették, mivel a pénzt csak 21 évvel utolsó unokája halála után oszthatta szét a hatóság a leszármazottak között.

A minap jött el a nap, és több mint 100 millió dollár – 2 milliárd forint – üti 3 dédunoka, 7 ükunoka és két szépunoka markát, azaz összesen 12 leszármazott részesül az örökségből.

Az „öreg Wellington” azért nem cent nélkül hagyta magára gyerekeit: kedvenc fiának évi 30 ezer dollár életjáradékot adatott, többi gyerekének viszont nagyjából csak akkorát biztosított, amekkorát szakácsára és sofőrjére hagyott – adta hírül a The Wall Street Journal című amerikai lap.

 

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top