Család

Sms-szótár szülőknek

Most, hogy már a Britannicába is bekerültek a legfontosabb internetes és sms-rövidítések, nem árt, ha a szülők is felzárkóznak. Összeszedtük a leggyakoribb kifejezéseket, amiket illik ismernie egy tíz éven felüli gyermek szülőjének.
Sms szótár szülőknek 11 jó tanács, amit szülőktől kaptunk – hiába

Busz elment, taxi offos, csak Eta 4am játszik.
Ha ezt írja a gyerek, akkor biztosan nem látjuk hajnalig, ugyanis nem tud taxit hívni, a várható érkezése (estimated time of arrival) négy óra, azaz a négy óra játszik, vagyis lesz.

$pls, kimenő 0
Ilyenkor azért ír olyan röviden, mert ideges, ugyanis fogy a pénz feltöltő kártyájáról. Ha ezt kapjuk egy gyerektől, nincs más hátra, mint azonnal feltölteni a kártyáját.

Sms szótár szülőknekMama, ne zaklass, megbeszéljük IRL, most get reccs vok.
Nem akar válaszolni az istenadta. Időt akar nyerni és IRL, vagyis „in real life”, élőben akarja megbeszélni a problémát. (Ilyenkor örülhetünk neki, hogy egyáltalán méltóztatott válaszolni.) A get reccs, azt jelenti, hogy fáradt, a vok, nyilván a „vagyok”.

Bocs, Laggzom, mindjárt sanyi a mozi, hívlak, dont fos.
Ez nemes egyszerűséggel annyit jelent, hogy „kések”.  A „lag” angolul annyit jelent, hogy lemarad vagy késik. Ezt magyarították a ragozással. Ne higgyük, hogy kimarad az ige a mondatból. A „sanyi” annyit jelent, hogy „s annyi”, azaz vége van. A „dont fos” a ne aggódj fiatalos „változata”.

Jaj, mama, Nem:-q=k, az unrulez; nyugi.
Megkönnyebbülhetünk: a gyerek nem dohányzik, legalábbis azt állítja. Ha jó megfigyelők vagyunk, akkor látjuk a cigit kilógni a smiley szájából. Szerinte is „unrulez”, azaz nem menő a dohányzás.

Mama, kéne egy kis kes, a 7vgn visszaadom, csak most kell megvennem converse-t, mert kell a röffenésre.

Mi kell neki? Nem tudjuk, de nem nehéz kitalálni: nyilván pénz és annak is a leginkább megfogható változata a készpénz, azaz „cash”, hiszen, ha bulizni megy, akkor nem jelenhet meg a legmenőbb tornacipő nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top