Család

Amikor a skype tartja össze a családot

Nem probléma, ha elválnak a szülők, és a gyerekek elszakadnak valamelyiküktől, hiszen ott a skype. Legalábbis erre hivatkozott egy új bírói ítélet.
 Amikor a skype tartja össze a családot A házasság buktatói

Tavaly még megtiltották az anyának, hogy gyerekeivel Ausztráliába költözzön. A család ügyében azonban nemrég új ítélet született: az anya és a gyerekek elmehetnek a távoli kontinensre, hiszen az Angliában maradó apával skype-on tudják tartani a kapcsolatot.

Az angol legfelsőbb bíróság családügyi vezetője bírálta felül kollégája döntését a minap, mert szerinte nyilvánvaló, hogy munkatársa, aki tavaly leginkább a gyerekek alacsony életkorára hivatkozott, rossz következtetésre jutott. Az ország legidősebb bírója egyetértett ugyan azzal, hogy nehéz a kapcsolattartás ilyen távolságból, mégis azon a véleményen van, hogy a férfinak nincs jogalapja arra, hogy a gyerekeket Angliában tartsa. Az ítéletet hozó szaktekintély hangsúlyozta, hogy a modern kommunikációs csatornák, mint a skype, lehetővé teszik, hogy a költözés ne tegye tönkre a kapcsolatot. Vagyis nem különösebben probléma, ha a gyerekeket egy fél világ választja el az apjuktól, mert skype-on fenntartható a normális kapcsolat.

Amikor a skype tartja össze a családotAz anya, aki úgy nyilatkozott, hogy belepusztult volna, ha nem mehetnek Ausztráliába, azt tervezi, hogy évente egy hónapra hazautaznak majd a gyerekekkel Angliába, hogy az apjukkal lehessenek. Az új bírói ítélet figyelembe vette azt is, hogy az anya elnyomottnak és kitaszítottnak érezte magát hazájában, és azért akart Ausztráliába költözni. Bízik abban, hogy ott sikeres lehet, és a gyerekei is élvezni fogják az új életet. A vezető bíró úgy gondolja, teljesen nyilvánvaló volt, hogy a gyerekek az édesanyjukkal szeretnének tartani, és számukra az a legfontosabb, hogy anyjuk kiegyensúlyozott legyen. Más bírói vélemények szerint akármilyen döntés is született volna, mindenképpen nehéz helyzetbe kerülnek a szülők.


Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top