Család

Megszületése után 25 perccel kezdett csak lélegezni

Egy úttörőnek számító eljárással hoztak vissza egy újszülöttet az orvosok, miután megszületése után 25 percig nem lélegzett.
Megszületése után 25 perccel kezdett el lélegezni! Veszélyes lehet a szülésindítás

Rachel Claxton kislánya, Ella már a méhen belül meghalt, mivel édesanyja méhlepénye megrepedt szülés közben. „Amikor megkezdődött a szülés, a vizsgálatok mindent rendben találtak. Aztán hirtelen azt éreztem, nyomnom kell, és megszületett a kislányom, Ella. Csak arra emlékszem, hogy mennyire elesett volt, és vérzett az orra” – emlékszik vissza az édesanya. A baba ugyan megszületésekor nem lélegzett, de alig kevesebb, mint egy félóra elteltével magától megdobbant a kis szíve, élt!

Mivel igen sokáig állt fenn az oxigénhiányos állapot a kisbabánál, elképzelhetőnek tartották, hogy agykárosodást is szenvedett, így egy közeli kórházba szállították, ahol egy új, speciális eljárással hűtötték a testét. Egy különleges, hűtőfolyadékot tartalmazó takaróba bugyolálták, ami a normális 37 fokról 33,5 fokra vitte le a testhőmérsékletét, így próbálták megelőzni a nagyobb agykárosodás lehetőségét. Ugyan a kezelés nem veszélytelen, a kis Ella napról napra jobban lett. Most már 10 hónapos nagylány, és habár még nem mászik, és a jobb oldala igen gyenge, a szülei bíznak abban, hogy a forradalmi eljárás segített elkerülni az agykárosodást. Úgy gondolják, hogy már az önmagában egy csoda, hogy kislányuk velük lehet. 

Forrás: http://uk.health.lifestyle.yahoo.net

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top