Család

A kutyától függ a kislány élete

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő kislány bármikor kómába eshet. Csak a kutyája segíthet.
A kutyától függ a kislány élete A pizza illatába is belehalhat

Rebecca Farrar a cukorbetegség egy agresszív fajtájától szenved: az alacsony glikémiás vércukorszint kómát eredményezhet nála. A hétéves kislány nem érzékeli, amikor a vércukorszintje túl magasra vagy alacsonyra szökik, ezért képezték ki mellé Shirley-t, a labrador kutyát, akinek kifinomult érzéke van a szagokra.

Amikor a kutya érzékeli a változást Rebeccán, megbökdösi tulajdonosát, így figyelmeztetve őt a veszélyre. Ha Rebecca nem válaszol, a kutya utánaviszi az iskolába az orvosi tesztkészletet. Az édesanya szerint az okos eb éjszaka is figyeli a kislányt, és ha túl alacsony lenne a vércukorszintje, azonnal megébreszti. – Ha mégsem sikerülne, akkor hozzánk jön és engem kelt fel – mondja az anyuka.

Shirley-t egy év alatt képezték ki. – Megtanítottuk a kutyának, hogyan veheti észre az alacsony vércukor „szagát”. Ha pedig egyszer megtanulta, akkor nem téveszti el – mondja Claire Guest, a Medical Detection Dogs kutyakiképző alkalmazottja. – A kutya tudja, hogy amikor „azt” a szagot érzi, akkor segítenie kell.

Forrás: www.telegraph.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top