Család

Értékesebb az apjával játszó gyermek

Az Early Child Development and Care című lapban nemrég megjelent tanulmány szerint az apák sokkal jobban meg tudják csillogtatni szülői kvalitásukat, ha több időt töltenek együtt gyerekükkel az anya társasága nélkül.
Értékesebb az apjával játszó gyermek Olvass tovább!
A videojáték közel hozza a családot

A kutatók szerint a család számára kifejezetten üdvös, ha az apák és a gyerekek sokat vannak együtt.

„A gyerekek igénylik, hogy az apjuk a közelükben legyen és kivegye részét a mindennapi tevékenységek lebonyolításából, noha a kultúránkban ezt a szerepet hagyományosan az anyákra ruházzuk” – idézte a Sydney Morning Herald a tanulmány szerzőjének, Margot Priornak a szavait, aki a Melbourne Egyetem munkatársa.

A tanulmány során 110 Melbourne-ben élő családot vizsgáltak meg, ahol három és tizenkét év közötti gyerekek voltak. Azok az apák, akik jelentős mennyiségű időt töltöttek el gyerekeikkel, elmondták, hogy a kicsiknek egyértelműen javult a közérzetük, ők maguk pedig értékesebbnek érezték magukat, hogy már nem csupán egy segítő szerepkörben kellett megmutatkozniuk.

Egy másik felmérés szerint az ausztráliai apák 71 és az anyák 43 százaléka naponta négy óránál kevesebb időt szentel a gyerekeivel kapcsolatos szülői teendőknek.

 

Forrás: Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top