Család

Karácsonyi mesék I. rész

A gyerekek nagy izgalommal várják a Jézuskát, mi felnőttek pedig szeretnénk, ha minél jobban csillognának a pici szemek, amikor kigyulladnak a karácsonyi fények. Üljetek le egy percre, és olvassátok fel nekik ezt a két rövid mesét!

Karácsonyi készülődés

Karácsonyi mesék I. rész

Még több

mese itt!

Nagy a sürgölődés kismackóéknál. A bocsok izgatottan készülődnek a karácsonyra, díszítik, szépítgetik otthonukat, hiszen a karácsony az ünneplés és a vendégvárás ideje. Sok még a tennivaló, de ennyi szorgos manccsal igazán nem lesz nehéz dolguk.

Először is számba veszik az előző évben gondosan elcsomagolt karácsonyi díszeket. Milyen mókás dolog kézbe venni, átvizsgálni minden darabot, és így felidézni az elmúlt karácsonyok emlékét! Azután eldöntik, hogy hová akasszák a díszeket. Mit gondolsz, mi kerül a karácsonyfa tetejére? Az egyik bocsnak elkalandoztak a gondolatai; biztosan ábrándozik valamiről. Vajon melyikük lehet az? Hány Mikulás-zoknit tudsz felfedezni a képen? Mi mindenre lesz még szükségük a kismackóknak?

Karácsonyi mesék I. rész

Közeleg a karácsony

Micsoda hatalmas karácsonyfa! Jó lenne korcsolyázni körülötte egy zúzmarás téli napon, akárcsak ezek a szerencsés kismackók! Nagy izgalmukban még azt se bánják, ha a fagy csípi a pofácskájukat, hiszen tudják, hogy közeleg a karácsony.

Karácsonyi mesék I. rész

 

A legtöbb kismackó remekül korcsolyázik. Néhány bocsnak azonban gondjai támadtak a jégen. Megtalálod őket? Nézd csak, mennyi ajándék van a karácsonyfán! Hány csomagocskát tudsz megszámolni? Mit gondolsz, mi lehet bennük? Mikor a kismackók nyugovóra térnek, ablakukból látják a holdfényben fürdő karácsonyfa ragyogó fényeit.

Szép álmokat, kismackók!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top