Család

10 biztos jel, hogy itt az ideje a babavállalásnak

Szinte minden fiatal nő előbb-utóbb eljátszik a gondolattal, hogyan állná meg a helyét anyukaként. Lássuk, melyek azok a jelek, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy bátran kopogtathat a gólya!

1. Ellágyulsz az apróságoktól

Ha egy babakocsit toló kismamával találkozol, majdnem mindig bekukkantasz a kocsiba, hisz tudod: a látvány biztos mosolyt csal az arcodra. Ugyanez a helyzet, ha egy ovi vagy egy játszótér mellett visz az utat: imádod nézni a kis lurkókat!

2. Érdeklődve hallgatod kisbabás barátnőid élménybeszámolóit

Melyik gyereknek hány foga van, mikor és hogyan eszik, alszik, büfizik, bilizik – slágertémák az anyukák körében. Habár saját élményeid nincsenek, az ilyen eszmecserékben mégis aktívan részt veszel, sőt tovább is fűzöd a fonalat.

3. Nem jössz zavarba, ha ismerőseid a családalapítási tervekről faggatóznak

Néhány hónapja a környezeted még őrületbe kergetett azzal, hogy folyton a kis trónörökös érkezésének várható időpontját találgatta – de most nem zavar a téma.

4. Ha hallasz egy jól csengő keresztnevet, máris elkezded próbálgatni, hogyan passzolna a vezetéknevetekhez

Egy kisgyereknél már csak egy aranyos nevű kisgyerek tündéribb. Nem csoda, ha a cuki gyereknevek hallatán beindul a fantáziád!

10 biztos jel, hogy itt az ideje a babavállalásnak5. Egyre gyakrabban tervezed úgy a bevásárlásaidat a hipermarketekben, hogy a babaosztály is útba essen

Persze nem akarsz venni semmit, csak olyan jó érzés a falatnyi ruhácskák között bolyongani! Ha még vásárolsz is valamit – majdcsak jó lesz valakinek alapon –, na, az már „súlyos tünet”.

6. Mostanában a babás filmek szórakoztatnak leginkább

Nem tudod megunni a Nicsak, ki beszél?-trilógiát, vagy új kedvenced a „Babák” című mozifilm, esetleg a Három férfi és egy bébi vezeti a filmes toplistádat? Talán nem véletlen a túlzott érdeklődés a babás történetek iránt.

7. Korábbi önmagadhoz képest is segítőkészebb vagy a kismamákkal

Leemeled a babakocsit a buszról, vagy akkor is átadod az anyukáknak a helyedet, ha hullafáradtan, teli szatyrokkal utazol? Ez már több, mint női szolidaritás!

8. Önzetlenül ajánlkozol bébicsősznek

Több előnye is van, ha gyakran kínálkozol pótmamának: kisgyerekes barátnőid egy-egy szabad estével, te pedig kisbabás tapasztalatokkal gazdagodhatsz – amiket biztosan hasznosítasz majd előbb-utóbb.

9. Jobban figyelsz az egészségedre

Rendszeresebben és egészségesebben táplálkozol, mint korábban, gyakran sportolsz és a szokásos szűrővizsgálatokat sem hanyagolod el? Lehet, hogy azért, mert így nemcsak a saját egészségedet garantálod, hanem a majdani kisbabádét is?

10. A fogamzásgátlást nem veszed túl komolyan

Véletlenül kimarad egy-egy tabletta vagy elszakad a gumi? Oda se neki! Nem vagy benne biztos, hogy a ciklusod melyik fázisában vagy, mégis védekezés nélkül bújtatok össze? Mit számít! Régebben ilyen esetekben utólagos védekezési lehetőségeket is bevetettél, de most esélyt adsz a természetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top