Család

A kancsal gyerekeket ritkábban hívják meg születésnapi partikra

A hatévesnél idősebb kancsal gyerekeket ritkábban hívják meg születésnapi partikra – derül ki egy tanulmányból.

A tanulmány egy brit szemészeti szaklap internetes kiadásában jelent meg. A felmérésben hat azonos ikerpár fényképén számítógéppel többek szemét erőteljesen kancsalra változtatták. Száztizennyolc gyermeknek négyszer kellett választaniuk a fényképek közül, hogy kit hívnának meg a születésnapi partijukra. A kutatás szerint a hat év alatti gyermekek nem tettek különbséget a kancsal és nem kancsal ikrek között. A hat év felettiek viszont határozottan kisebb hajlandóságot mutattak az erőteljes kancsalságot mutató fényképek kiválasztására. Hat év fölött az elutasítás a korral egyre nőtt.

A kancsal gyerekeket ritkábban hívják meg születésnapi partikra

A tanulmányt jegyző szemészeti szakorvosok szerint a korrekciós szemészeti beavatkozást 6 éves kor előtt kell végrehajtani, mielőtt az elutasító szociális magatartás megjelenik az iskolások között.

A kancsalságnak a felnőtteknél is kedvezőtlen pszichoszociális következményei vannak. Azt is kimutatták, hogy a tanítók egy része kedvezőtlen véleményt alakít ki a kancsal gyermekekről – írták a szerzők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top