nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Megelőzhető fejlődési rendellenességek

Megelőzhető fejlődési rendellenességek

Kismamaként sokat tehetünk születendő gyermekünk egészségéért. Hogyan tudjuk megelőzni a fejlődési rendellenességeket? Hogyan segítenek ebben a vitaminok? Milyen a megfelelő magzatvédő multivitamin?
Avatar
Elevit
f Ajánlom

Erről beszélgettünk Dr. Prikidánovits Emesével.

A vitaminok a születendő kisbabák egészséges fejlődésében különleges szerepet töltenek be. A legújabb kutatások szerint egyes vitaminok képesek bizonyos gének okozta fejlődési rendellenességek kivédésére. Ezért fontos, hogy a magzatvédő vitaminok már a fogantatás pillanatában megfelelő mennyiségben jelen legyenek az anya szervezetében. A táplálékkal való bevitel azonban nehezen megvalósítható; például ahhoz, hogy a szükséges folát mennyiséget fedezni tudja a kismama, naponta 15 tányér spenótot kellene elfogyasztania. Ezt nem szívesen tenné meg bárki is, nap mint nap.

– A terhesség alatt megnövekedett vitaminigényt és a pótlás nehézségét felismerve a kutatók kifejlesztették az Elevit multivitamin-kombinációt, amely kifejezetten a babát tervező, várandós, illetve szoptatós anyukák ásványi anyag- és vitaminszükségletét fedezi – tudjuk meg dr. Prikidánovits Emesétől, a Bayer Hungária Kft. munkatársától.

– A magzatvédő multivitaminok összetétele nagyon fontos a készítmény hatása szempontjából. A vitaminok, ásványi anyagok egymás felszívódását, hatását jelentősen befolyásolhatják, ezért nem mindegy, hogyan és milyen mennyiségben kombináljuk azokat. A terhesek esetében különösen fontos a készítmények klinikai kipróbálása.

– Az Elevit magzatvédő multivitamin hatásosságát és biztonságos alkalmazását klinikai vizsgálatok is megerősítik – számol be a kutatásokról dr. Prikidánovits Emese. – Az Elevit hatékonyságát igazoló klinikai vizsgálatokat közel 10 000 magyar kismama bevonásával végezték. A vizsgálatok során az Elevit szedésével 92%-kal csökkent az idegcső-záródási rendellenességek gyakorisága.

 

Megelőzhető fejlődési rendellenességek

 

Fontos azonban, hogy az Elevit Pronatal N szedését a tervezet terhesség előtt legalább egy hónappal el kell kezdeni, hogy a szervezet raktárai feltöltődjenek a várandósság alatt szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Azért is lényeges, hogy még a fogantatás előtt megkezdjük a vitamin szedését, mert a súlyos fejlődési rendellenességek már a terhesség 15. napjától kialakulhatnak, amikor a kismama még nem is tudja, hogy várandós – hangsúlyozza dr. Prikidánovits Emese.

Az Elevit klinikailag tesztelt, egyedülálló kombinációja segíti a női szervezetet a terhességre való felkészülésben, védi a magzat egészségét, mivel megelőzheti az idegrendszeri fejlődési rendellenességek kialakulását, és elősegíti a megfelelő tápanyag ellátottságot a terhesség és a szoptatás alatt is. Hazánkban már több százezer kisbaba egészségéhez járult hozzá az elmúlt 10 évben. Mindezeknek köszönhetően lett az Elevit a kismamák által leggyakrabban választott magzatvédő multivitamin Magyarországon.

 

Megelőzhető fejlődési rendellenességek

 

Vény nélkül kapható gyógyszer! Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest Alkotás u. 50  

L.CC.Elevit.2010-06-24.0035

 

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

 

 

 

 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon