nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Az ízek birodalmában

Az ízek birodalmában

Az első, anyatejjel töltött hónapok után babánk nem csak a mozgás örömét fedezheti fel, hanem megtörténik az első új ízek megismerése is. Hogy ez pontosan mikor történjen, sok mindentől függhet. Ideális esetben valamikor a hatodik hónap környékén ajánlott elkezdeni a szoptatás mellett a hozzátáplálást, hiszen ekkortájt bújnak elő az első fogacskák, az egyre intenzívebb mozgás miatt megnövekszik a babánk energiafelhasználása - no meg érdeklődése is a mi általunk elfogyasztott ételek iránt.
Avatar
Univer
f Ajánlom

Az ízek birodalmábanHozzátáplálás

Ha a kicsi szemmel láthatóan élvezi az új ízeket, ételeket, és nem tolja ki a nyelvével, biztosak lehetünk benne, hogy itt az ideje a hozzátáplálás megkezdésének. Hozzátáplálásról akkor beszélünk, ha a csecsemő táplálásában a szoptatást szeretnénk előtérbe helyezni, és csak kiegészítésként adjuk a szilárd ételt.

A baba első ételei

A legcélszerűbb és legegészségesebb, ha a szilárd ételek bevezetését a gyümölcsök présnedvével kezdjük, majd gyümölcspépet is adhatunk. Ezt követheti a főtt zöldségfélék megismertetése, ezeket is passzírozva vagy turmixolva érdemes adni. Ha valamelyik gyümölcs- vagy zöldségpürét túl sűrűnek találjuk, vagy először túl intenzív az íze a babának, főtt krumplival, vagy anyatejjel, esetleg tápszerrel is hígíthatjuk.

Hogyan etessük a kicsit?

Célszerű a szilárd táplálék bevezetését a nap ugyanazon étkezéséhez – leginkább az ebédhez – kötni. Elég egy-két kanállal megkóstoltatni a kicsit, és lehetőleg 3-5 napig várjunk egy újabb étel bevezetésével.

Az ízek birodalmában


Az ízek birodalmábanLegyen élmény az étkezés!

A hozzátáplálás az Univer Csupajó bébiételek segítségével könnyedén megvalósítható, hiszen a kismamák számos már 4 hónapos kortól fogyasztható bébiétel és gyümölcspüré közül választhatnak.

A Magyarországon készült, Univer Csupajó bébiételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje- és tejcukor allergéneket, viszont hatalmas választék, 34 különböző bébiétel, zöldség és desszert várja a babákat.

További információk!

Megosztás Facebookon