nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Édes élet a babáknak

Édes élet a babáknak

A babák az anyatej révén legelőször az édes ízzel ismerkednek meg, ezért ösztönösen ez az ízvilág az, ami vonzza őket. Amíg azonban az anyatejes babákról köztudott, hogy nem híznak el - anyatejjel gyakorlatilag nem lehet túltáplálni egy gyereket - addig a cukor napjaink egyik mumusa lett.
Avatar
Univer
f Ajánlom

Édes élet a babáknakA cukorról

Többféle szénhidrátot különböztetünk meg felépítésük szerint, az egyszerű és az összetett szénhidrátokat, egyszerűbben cukrokat, keményítőket és rostokat. Minél egyszerűbb összetételű egy cukor, annál gyorsabban bomlik le, ezért érdemes a kicsik étrendjébe összetett cukrokat beépíteni, amelyek folyamatos energiát és stabil vércukorszintet biztosítanak a szervezet számára.

Cukorbetegségek

Szénhidrátokra a szervezetnek szüksége van, hiszen ezek biztosítják a leggyorsabb és leghatékonyabb módon a testünk működéséhez szükséges energiát.

Ha azonban az energia-bevitel meghaladja a felhasználást, akkor a fölösleges energia elraktározódik, túlsúly alakul ki. A kövérség kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak, ugyanakkor a gyermekek étrendjének kialakításával ezt nagyban befolyásolhatjuk. Azok a gyermekek ugyanis, akiknek nagyon nagy volt a csecsemőkori súlygyarapodása, különösen veszélyeztetettek.

Szülői példa

Mint az élet minden területén, az étkezésnél is nagyon fontos a megfelelő szülői magatartás. Lehetőleg kerüljük a jutalom csoki vagy fagyi ígéretét, mert az károsan befolyásolhatja a gyerek étkezési szokásait és a hozzá fűződő viszonyát.

Édes élet a babáknak

 

Édes élet a babáknakLegyen élmény az étkezés

A Magyarországon készült, Csupajó bébiételek segítenek nekünk abban, hogy babáink a koruknak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot fogyasszák.

Az Univer által gyártott bébiételek nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, valamint glutén-, tejfehérje- és tejcukor allergéneket, viszont hatalmas választék, 34 különböző bébiétel, zöldség és desszert várja a babákat.

További információk!

Megosztás Facebookon