Család

Hasfájás, székrekedés, puffadás… az apróságok életét gyakran megkeserítő problémák

Bár ezek a problémák általában nem komolyak, mégis sok kellemetlen pillanatot okozhatnak apróságnak és szülőnek egyaránt.

Fontos tudnunk, hogy kisbabánk szervezete a születést követően még fejlődésben van. Nem csak súlya, mérete változik, de belső szervei is alakulnak. Az emésztőrendszer nem megfelelő érettsége pedig számos apró, de annál kellemetlenebb tünet forrása lehet. Ilyenek például a székrekedés, a puffadás vagy a hasfájás.

A csecsemők szervezete kevesebb enzimet és gyomorsavat termel, így pl. egyes fehérjék megemésztése is problémát jelenthet számukra. Az anyatej fehérje-összetétele optimális a csecsemők számára, ezért is fordulnak elő ezek a problémák jóval kisebb számban a kizárólag anyatejes babáknál..

A fehérjék alapvető fontosságúak a csecsemők fejlődéséhez, ezért anyatej hiányában fontos megoldani megfelelő minőségű pótlásukat. Erre a tápszerek a legalkalmasabbak. A normál tápszerekben található fehérjék emésztése azonban az érzékenyebb pocakú babáknak problémát okozhat. A széklet keményebbé válhat, nehezebben távozik, kisbabánk pedig székrekedéses, hasfájós tüneteket mutathat. Ilyen esetekben javasolt speciális tápszert adni kisbabánknak.

A Milupa Komfortot kifejezetten a székrekedésre, puffadásra és hasfájásra hajlamos babáknak fejlesztették ki. Speciális összetételének köszönhetően enyhíti a még fejletlen emésztőrendszer okozta problémákat. Alacsony laktóztartalmú, a fehérjét részlegesen bontott formában tartalmazza, ezért könyebben emészthető. Prebiotikus rost tartalma lágyítja a székletet. Β-palmitin savat tartalmaz, ami segíti a zsírok felszívódását és gátolja a székrekedéses tünetek kialakulását.

A Milupa Komfort optimális megoldás lehet az érzékeny pocakú babáknak az anyatej-kiegészítésére, pótlására.

A Milupa Komfort anyatej-kiegészítő tápszer a 6 hó feletti babáknak készült.

 

Kapható az Auchan, Cora, DM, Rossmann, Schlecker és Tesco üzletekben, továbbá a gyógyszertárakban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top