Család

Itt van végre az ikreskönyv!

Egy baba is számtalan megoldandó feladat, ám egyszerre kettő, vagy esetleg három még több és még speciálisabb problémákat hoz. Azért született az ikres anyukák könyve, hogy meggyőzzön mindenkit: nincs megoldhatatlan feladat két babával sem!

Amikor kérdésekre keresünk választ, problémákra megoldást, egyre többen azonnal a Nők Lapja Cafe fórumozóihoz fordulnak. A kisebb-nagyobb gondokkal, bajokkal indított topikokból aztán közösségek, baráti társaságok, programok és könyv is születik.

 Kapcsolódó oldalak:
Ikresek.hu »
A könyv honlapja »
Rendeld meg innen most! »

Legalábbis így volt ez azzal a kis csapat anyukával, akik egykoron két kisbabát hordtak a szivük alatt. Dupla boldogsággal és kétszer annyi aggodalommal. A speciális ikres kérdéseik megválaszolására kerestek gyakorlottabb anyukákat, velük együtt ikreket váró sorstársakat. Megtalálták egymást. Megszülettek sorra az ikerk és már a szoptatás és a gondozás speciélis kérdései következtek, aztán a cseperedés apró gondjai, és így tovább. Két gyerek két külön világ, egy láthatatlan aranyfonállal összekötve.

Az ikres fórumot egyszercsak kinőtték az ikresek, akkoriban indult el külön honlapjuk, a közösség gyarapodott, egymást erősítő társasággá növekedett, közös programokon, találkozókon ismerkedett személyesen a sok virtuális barátkozás után.

Négy anyuka aztán azon kezdett tanakodni, hogy ami tapasztalatot összegyűjtöttek a fórumon, az talán segítség lehet a további ikreseknek, azoknak, akik most szembesülnek a dupla örömmel. Így született meg a Hurrá ikrek! című könyv ötlete. Márta, Gitta, Zsuzsa, és Gabriella gyűjtötték, szerkesztették, írták a sok-sok hozzászólásból.

A könyv az első sokktól kezdve (Úristen ezek ketten vannak!) kézenfogja a jövendő ikres anyukát és úgy vezeti a terhesség, a szülés, a szoptatás és gondozás időszakain át. Anyukák vallanak a hasznos tárgyak, az egyforma ruha, a sétáltatás és a különböző akaratú gyerekek témaköréről. Külön fejezet foglalkozik az ikeridentitással és a hármas ikrekkel. A könyv televan személyes élményekkel, keservesen megélt tapasztalatokkal, aki igazi segítségre vár az valóban azt kapja. Kipróbált tippek és ötletek segíthetnek minden újdonsült  ikres anyukának.

A Nők Lapja Cafe könyve igazi csapatmunka, jól használható és jókedvű kiadvány, amelyet nem ikresként is örömmel forgathat minden anyuka.

Lehoczki Gabriella, Nemeshanyi Zsuzsanna, Rajnai Gitta, Wessely Márta:
Hurrá, ikrek!

Nők Lapja Cafe könyvek
Sanoma Budapest Kiadó 2008.

Még több információ és könyvrendelés »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top