Család

Az influenza megelõzése és kezelése

Az influenza még ma is a legnagyobb járványokat okozó vírusok egyike Európában. 3 fõ szerotípusa van: A, B és C.

 Az A a legádázabb: országos, sőt, világjárványokért is felelős lehet, és súlyos szövődményekhez vezethet. A B vírus az A „kistestvére”, míg a C a „legenyhébb”: kisebb helyi járványokat vagy szórványos megbetegedéseket idéz elő.



Ha az influenzajárványra szeretnénk felkészülni, két területen is találunk segítséget, amelyek külön-külön és egymás mellett is alkalmazhatók.
Ismert lehetőség az influenza elleni védőoltás, amely azonban csak az influenza A és B vírus okozta fertőzéseket védi ki, sem a C, sem az influenzához hasonló panaszokat kiváltó más vírusok ellen nem hatásos.
A másik lehetőséget a hazánkban is egyre népszerűbb homeopátia nyújtja, mint megelőző és mint terápiás gyógymód is. A homeopátia felkészülés célú alkalmazásának alapgondolata az, hogy erősíti az immunrendszert. Az egészséges szervezetnek megfelelő a védekező képessége, ellentétben a helytelenül táplálkozó, pihenésre és testmozgásra kevés időt fordító, stresszel és munkával túlhajszolt, ezért lelkileg is kiegyensúlyozatlan egyénnel. Ilyenkor különösen fontos külön figyelmet fordítani arra, hogy minél kisebb támadási felületet hagyjunk a kórokozóknak. Ehhez nyújt hatásos segítséget a homeopátia Oscillococcinum nevű készítménye, ami egyszerűen alkalmazható, elszopogatható szer.










Kisgyermekek, kismamák és idősek is szedhetik. Bevehető a lappangási időszakban, de a tünetek jelentkezésekor is el lehet kezdeni a szedését. Hatására az influenzás tünetegyüttes kialakulása csaknem valamennyi esetben elmarad.





Ha a betegség már kifejlődött, akkor terápiásan is alkalmazhatjuk. Az akut vírusfertőzés kezelésénél a homeopátiás terápia lerövidíti a betegség valamennyi szakaszát, és ez annál erőteljesebb mértékű, minél korábban kezdtük el a kezelést.
A homeopátia alapszabálya a hasonlóság elve, vagyis, hogy olyan szert választunk gyógyításra, amely egészséges embernél a betegségéhez hasonló tüneteket váltana ki. Ebben rejlik nagyszerűsége, hiszen ezesetben például nemcsak az influenzavírus által fellépő, hanem a hasonló tünetekkel járó vírusos betegségek megelőzésében illetve kezelésében is sikerrel járhatunk.

dr. Zarándi Ildikó
belgyógyász, homeopátiás orvos









A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!  



 


Tovább a honlapra! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top