Család

A képzelet képeskönyve

Különös világ a képzeleté. Laknak benne kedves lények, szép dolgok és lakik benne sok furcsa félelmetes valami is. Amiket nem ismerünk. Márpedig, ha nem ismerjük félünk tõle.




Mi lakik a képzeletünkben? Hát lakik ott sárkány, meg szfinxsz, aztán ott lakik a mumus és ott tanyáznak a törpék is meg az óriások. Csupa olyan lény, akikről hallottunk sokat, de akiket igazából csak elképzelni tudunk. A mese és mondavilág legtöbb szereplője is ott lakik, a tévében látott szörnyek, a szomszéd gyerek fantáziájában megszületett bodogácsok is, szóval egy csomó dolog, akik között ideje lenne rendet tremteni.
Erre vállalkozik ez a könyv. Számtalan érzékletes, színes rajzzal kalauzolja végig a gyerekeket a képzelet számtalan helységén, bemutatja a tündéreket, megmutatja az óriások világát, kirándulást tesz a hegyekbe a Jetikhez és nagy túrára invitál a görög mitológia legsimertebb történeteibe. Csupa olyan szereplővel találkozhatnak a gyerekek, akiket végre láthatnak, akikről most mást is megtudhatnak, mint azt, hogy ijesztőek. A mesebeli lények mellett szó esik a különleges helyekről és különleges jelenségekről.
A könyv útmtatái alapján a gyerekek el is készíthetik a félelmetes sárkányt, aki már nem is ijesztget többé, sokkal inkább okos játszótárssá szelidül.

Élénk fantáziájú és félős gyerekeknek kifejezetten hasznos olvasnivaló!

• A könyvről bővebbet itt tudhatsz meg! »







Szerkesztői ajánló
Nézzünk farkasszemet a dínókkal, vagy a félelmetes óriáspolippal. Vágjuk oda neki, hogy na mi van, ki vagy te? Olyan vagányul, amilyen vagányul csak tudjuk! És majd meglátjuk, hogy sem dínó, sem oriáspolip, de még az emberevő óriások sem félelmetesek, egyszerűen okosan kell élni az életet. Ez a könyv első lépés a gyermek szorongás feloldásához. Fontos mérföldkő egy kisgyerek életében!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top