Család

Egyszervolt mesekönyv

Gyerekek szavazhattak kedvenc meséikrõl. Kétezer szavazat eredménye lett egy mesekönyv, amelyet a karácsonyfa alá szánnak a kötet szerkesztõi.





Nem túlzás elhinni, hogy az Egyszervolt mesekönyv, valóban az év legizgalmasabb meseválogatása. A kötetben szereplő 24 mese 12 klasszikus és 12 mai szerző műve, a legnevesebb meseillusztrátorok álmodták meg a mesék alkjait. A Csimota Könyvkiadó, valamint az egyszervolt.hu gyerekportál gondozásában került a könyv most a könyvesboltokba.

A szerkesztők szándéka szerint olyan könyv kerülhet most a gyerekekhez, amely az olvasni tanulóknak egy mesebeli kaput tár sarkig, az olvasni tudóknak pedig az újdonság örömét adhatja, hiszen a régi klasszikusok most új feldolgozásban olvashatók a könyvebn. A számtalan mesebváltozatot Esze Dóra “gyúrta” újra, méghozzá úgy, hogy felhasználta a magyar folklór és a néphagyomány egyes elemeit is. Igazán különleges lett a végeredmény!

Egyszervolt tegnap és ma – Csimota Könyvkiadó és egyszervolt.hu 2006.

• A könyvről bővebbet itt tudhatsz meg »











Szerkesztői ajánló

Nehéz ma igazán jó gyerekkönyvet találni. gyakorló anyukaként  sem vagyok igazán elégedett az egyiknek a formája (bizony a formája, milyen fontos kérdés!) a másiknak a képeivel, a harmadiknak a szerkezete nem olyan igazán jó. Milyen egy jó formájú mesekönyv? Hát olyan, amit lehet együtt is nézegetni, amelyik ehhez nem túl kicsi, nem túl nagy. Olyan, amiből kényelmesen lehet mesélni az esti alváskor és olyan, amit délutánonként hosszasan lehet lapozgatni. Az illusztráció néha sokkal fontosabb egy gyerekkönyvnél, mint a szövegtartalom. A jó illusztráció elvarázsol és további fantázia utazásokra csábít… És a jó mesekönyvnek követhető szerkezete van, könnyen eligazodsz benne, ha valamit nagyon gyorsan meg kell találni a gyerek kívánságára.
Szóval az év legizgalmasabb meseválogatása minden kényes szempontomnak maximálisan megfelelt. Alig várom, hogy karácsonykor együtt lapozgathassuk Milánnal a régi és új meséket! 
                                                                                                                                  V.Zs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top