Család

Téli böngészõ

Egy négyrészes könyvsorozat elsõ részét ajánljuk a legkisebbeknek és szüleiknek. Az ünnepváró estékre szánt közös felfedezésekre és mesékre.







 2 éves kortól ajánljuk!





A kemény táblás könyvben kizárólag képek vannak, két oldalas rajzokon elevenedik meg egy téli város minden szeglete, lakói. A karácsonyi készülődés percei alatt folyik a városban az építkezés, a bevásárlóközpontban csúcsforgalomban zajlik a vásárlás, a gyerekek hóembert építenek, szánkóznak.





A képekről meséhetünk és meséltethetünk. A gyerekek saját történeteiket láthatják és láttathatják a könyv lapjaira. A felnőtteknek lehetőségük nyílik arra, hogy a képek kapcsán saját gyerekkori ünnepvárásukról is meséljenek. A mesék mellett jó alkalmat ad a könyv arra is, hogy játékos memóriapróbát végezzen a család. Egy-egy képen keresgélve megtalálni a legkisebb gyereket, a legnagyobb karácsonyfát, az elveszett cicát, megannyi izgalmas feladat!

A képeskönyv végtelen számú mese lehetőségét rejti magában, bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat. A képek mindegyikén egy-egy új helyszín tárul a szemünk elé a társasháztól, a falusi környezeten át, a kisváros főteréig, és még sorolhatnánk. A szereplők életében mindig történik valami. Sok közöttük a visszatérő karakter, akiknek a kalandjait egy könyvön belül is, de akár a négyrészes sorozat egészén át is nyomon követhetjük. A jelenetek mindig az évszaknak megfelelőek, így a sorozatnak ebben a téli részében korcsolyázó, szánkózó gyerekeket látunk, adventi koszorúk díszítik a lakásokat, és karácsonyi vásár zajlik a főtéren.


Nincs is annál kellemesebb, mint amikor egy gyermek órákon át hasal egy képeskönyv fölött, és lankadatlan kíváncsisággal böngészi a képeket, melyeken rengeteg ismerős dolgot, és még több újdonságot fedezhet fel minden egyes alkalommal. Az alkotóművész sok kedves, humoros történetet rejt el gondosan megrajzolt, részletgazdag képein. Rotraut Susanne Berner korunk egyik legnépszerűbb és legelismertebb gyermekkönyv-illusztrátora.








• A könyvről többet itt tudhatsz meg! » 
A sorozat további kötetei az évszakoknak megfelelő sorrendben követik majd egymást. A könyvekhez kapcsolódó memóriajáték és kirakós is várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top