Család

Gyermeknap az Állatkertben

A Fõvárosi Állat- és Növénykert több programmal is várja a látogatókat. Szombaton és vasárnap a Nõszirom Kiállítás színpompás virágaiban gyönyörködhetünk, vasárnap pedig gyerekprogramok is lesznek.




Május 28-án, azaz most vasárnap 950 Ft helyett 700 Ft-os kedvezményes belépőjegy váltható a gyermekek számára a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából. A nap egyik támogatójának jóvoltából a Főbejáratnál kóstoltatás és ajándékközpont, valamint négy állomásból álló játékos akadályverseny várja a gyerekeket.

A majomházaknál lévő sátorban kézműves foglalkozáson és arcfestő programon, a Japánkertnél felállításra kerülő játéktérnél pedig ügyességi játékon lehet részt venni. Egy ismeretterjesztő könyveiről ismert kiadó a Főkapunál mutatja be termékeit, a Nagy-tó partján pedig egy népszerű ismeretterjesztő magazin ifjúsági kiadásával (National Geographic KIDS) ismerkedhetnek az Állatkert ifjú, és lélekben fiatal látogatói.

A hétvége mindkét napján, azaz szombaton és vasárnap is várja a látogatókat a II. Magyarországi Nőszirom Kiállítás, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert az Íriszkedvelők Magyarországi Egyesületével közösen rendez meg. A színpompás, látványos virágbemutatónak a kiállítás két napjára a Pálmaház mögötti Lepkekert ad otthont. A bemutató célja a magyar kertkultúra fejlesztése, a népes és igen változatos nőszirom növénynemzetség megismertetése, illetve a nőszirmok által nyújtott kertészeti és esztétikai lehetőségek bemutatása. 

A kiállítást nőszirom és évelőnövény vásár kíséri, így a látogatóknak lehetőségük lesz egy-egy szép növénnyel otthonukat, kertjüket is gazdagítani.
A kiállítás és vásár szombaton és vasárnap, naponta 9 és 18 óra között látogatható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top