Család

Darren Shan: “Rémségek Cirkusza”

Lassan nincs már olyan gyerek vagy tini, aki ne ismerné Darren Shan regényes életét. Te még nem ismered? Itt az ideje, hogy elkezd!




A történet valahol a valóság és a legendák határán húzódik rengeteg fantáziával vegyítve, mesével fűszerezve, köretként meglepetésszerű sorsfordulatok és desszertként hihetetlen fantasztikus végkifejlet.
Mindezekhez jár ráadásként egy rakás izgalom, egyszóval nem lehet letenni. Végigretteghetjük az első kötettől az utolsóig, egy átlagos kisfiúból indult személy életének teljes változásait.
Egy fiú, Darren, akinek egyik napról a másikra a feje tetejére állt az élete és meg kellett halnia, hogy élhessen. Régi életét hátrahagyva félvámpírként szenvedett egy mogorva vámpír (Mr. Crepsley) inasaként, akivel a Rémségek Cirkuszához csatlakoztak. Itt lévő életét kedves szörnyek és lények segítették vagy nehezítették. Mutatványokkal szórakoztatta az embereket, mígnem egy napon fontosabb feladata akadt- vámpírrá kellett válnia. De, hogy vámpírrá válhasson el kellett zarándokolnia a Vámpírok Hegyére és átmenni a Halál Próbáin. Mindez nem is lett volna gond, harcos útjával együtt, csakhogy megismerkedett a vámpírok legnagyobb ellenségeivel, a vérszipolyokkal, és fényt derített egy készülőben lévő árulásra és innentől nem volt megállás. Volt ugyanis egy jóslat, miszerint eljön majd a Vérszipolyok Ura, és győzelemre vezeti a vérszipolyokat a vámpírok felett. Igen ám, de csak három személy ölhette meg a Vérszipolyok Urát, és persze a háromból az egyik Darren volt.
Sorozatos gyilkolások, harcok, cselszövések és csaták háborúvá alakultak, ami már az embereket is elérte, így az emberek vámpírokról szóló meseképe megdőlni látszott. A rémálmok valósággá váltak, mert a vámpírok harca világméretű lett egy újabb jóslat által, miszerint eljön egyszer az Árnyak Ura, és pusztulásba dönti a világot, és ő nem más lesz, mint Darren, vagy volt gyerekkori barátja Steve – aki időközben vérszipoly lett. Itt került vissza Darren a gyökerekhez, találkozott a múltjával és harcot kellett vívnia Stevevel. De a legnagyobb harc még hátra volt, hogy legyőzze saját magát. A nagy kavalkád és szédület közepette Darren meghalt és bekerült a Lelkek Tavába, ahonnan visszahozták és törpeszemélyként új életet adott múltbéli saját magának.
Bonyolultabb már nem is lehetne, de mégis érthető! A legnagyobb precizitással, extraadag fantáziával és kellő humorral kidolgozott, rémségesen jó könyv!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top