Család

Darren Shan: Démonmester

Íme a “várva várt váratlan”, egyszóval a folytatás, azaz valami új! A népszerû Vámpír könyvek szerzõje (Darren Shan) új sorozatának (Démonvilág) már elsõ kötete meghozta a várt sikert! Most azonban a vámpírok világából a démonokéba kalauzol át minket.




Hihetetlen lendülettel indul el a cselekményáradat, hisz főhősünk sorsa – szokás szerint – egy szörnyű tragédiával már az első fejezetben megpecsételődik. És a mi sorsunk is, hisz innentől nincs megállás, a könyv hozzáragad a kezünkhöz, a szemeink rátapadnak a betűkre, és szinte faljuk a sorokat egészen a könyv végéig. Kalauzunk a démonok világába a 13 éves főhős, Grubbs Grady (Grubitsch), aki szokásosan éli mindennapi csínyekkel, vitákkal teli életét, és nem is sejti, hogy családjára mekkora veszély leselkedik. A hirtelen bekövetkező, szinte sokkos tragédia feltárja előttünk a világ másik oldalát, ahol minden rettenetes, félelmetes, gonosz és ijesztő. Itt találkozunk a legfőbb gonosszal, Vész Herceggel, és két csatlósával, Vénával és Artériával, kiktől Grubitschnak alig sikerül megmenekülnie, de eddig rejtett “képessége” kisegíti. A világ a feje tetejére áll – gonosz démonok, vér és vér, halál, varázslat, rettegés – egyszóval nem csoda, hogy a kis főhős sokkos állapotba kerül, és elmegyógyintézetben kezelik. Mígnem színrelép egy eltitkolt rokon: Dervish, aki kihozza Grubitschot és innentől ő lesz a “családja”. A kísérteties ház, a rengeteg titok, az új “barátok” és ismerősök, az új élet és a titokzatos nagybácsi szinte észrevétlenül visznek bele minket a démonvilág kellős közepébe.
Mint mindig, a titkokra most is fény derül, hisz főhősünknek megmaradt a kíváncsisága, makacssága és szembesülünk a ténnyel: a démonok léteznek, ráadásul nem másnak kell velük szembenéznie, mint Grubitschnak.
A Démonvilág hihetetlen fantáziájával, a cselekmények sokaságával, rengeteg félelemmel, izgalommal és rettegéssel varázsol el minket, és mint mindig most is alig várjuk az újabb tökéletes folytatást. Aki már ismeri Darren Shant és egyedi stílusát, az most sem fog csalódni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top