Család

Mûvészet és születés

Ezen a napon számos mûvészeti témájú programra is szeretnénk felhívni a figyelmedet: 14.30-16.00 között Budapesten a Józsefvárosi Védõnõi Szolgálatban (Trefort u. 3.) ünnepélyes rajz-kiállításra invitálunk, melyet Alföldi Róbert színmûvész nyit meg.

Gyerekrajzokat láthatsz majd, melyeket mind-mind a szülés témája ihletett. 17.00-18.30 között Agárdon a Csutora Étteremben (Balatoni út 131.) Román Károly előadásában azt villantja fel, hogy hogyan gondolkodtak a magyar irodalom nagyjai az ember életének kezdetéről és végéről, míg Egerben az Ébredés Holisztikus Központban (Szálloda u. 5. 3. emelet) a mai napon folyamatosan vetítik a Születnek így is című filmet, melyben számos, alternatív módon lefolyt szülésnek lehetsz szemtanúja.






Szülj Szíved szerint!


Budapesten az Aranyfénypont nevű helyen (Falk Miksa utca 28. III/2.) 10:00-12:00 között Hoppál Bori tart a fenti címmel műhely-munkát. A foglalkozás segít feltérképezni a szüléssel kapcsolatos félelmeket és rajzoláson, festésen, mozgáson keresztül feloldani ezeket.
Szintén Budapesten, de az Aranytíz Művelődési Központ Bartók termében (Arany János u. 10.) Molnár Judit pszichológus hangulatos, ugyanakkor informatív, Mi-mindent rejt a „Boldogasszony ágya”? című előadását egyszerűen muszáj meghallgatnod 14.45-15.30 között! Ezt követően 15.30-16.15 között Dr. Fórizs Éva a szenvedélybeteg várandósok gondozásának sajátosságairól és az újszülött-ellátás problémáiról beszél majd az érdeklődőknek.
Tatán a Magyary Zoltán Megyei és Városi Művelődési Központban (Váralja u. 4. – Nagyelőadó) Dr. Kosztin Árpád szülész-nőgyógyász szól a háborítatlan szülés lehetőségeiről.
Szekszárdon a IV. sz. Védőnői Tanácsadóban (Vörösmarty u. 5.) 15.00-16.00 között Vajdáné Kerekes Zsuzsanna, Deutschné Binder Edit védőnők tartanak műhelyt, ahol megtudhatod, hogyan segítheti az ellazulás, a relaxáció és az aktivitás, a mozgás a szülés minél teljesebb megélését, s hogy mikor melyikre lehet inkább szükség?
Szeghalmon a Vállalkozói Központban (Tildy Zoltán u. 7.) 15:00-16:30 között Szalai Ildikótól megtanulhatod a gyengéd érintés művészetét: sok szó esik majd a babamasszázsról és annak élettani és pszichés hatásairól.
Pakson a Városi Művelődési Központban (Gagarin u. 2. Alagsori Klub) 11:00-12:00 között Arnold Adél és Kosarasné Papp Katalin védőnők tartanak előadást arról, hogy hogyan érdemes tudatosan és egészségesen táplálkoznod a várandósság és a szoptatás idején.


Nandu


Neked is tetszik a nandu hordozókendő? Végtelenül praktikus, miközben a mama és a baba szoros testközelsége elősegíti a mama tejelválasztásét, csökkenti a baba hasfájást, és megkönnyíti a szoptatást. A pici számára végtelenül megnyugtató s biztonságot adó, hisz mindvégig hallja az anyuja szívdobogását. Nos, ha Pécsett élsz, feltétlenül ugorj be a P.M.J.V. Környezetünkért Közalapítványba (Király u. 21.) 10.00-11.00 között, mert ott a Wágner Krisztinától a nandu minden csínját-bínját kitanulhatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top