Család

Könyvek tini- és nem annyira tinilányoknak

Ugye neked is megvannak még pöttyös és csíkos könyveid? És te is leveszed néha õket a polcról? Szerencsére ma is születnek igazán jó könyvek, amiket tini ismerõseidnek ajándékozhatsz, hogy aztán kölcsönkérd tõlük.

Jacqueline Wilson: Jó barátok

A szerző már jó ideje népszerű nálunk is. Nem is csoda, történetei viccesek, a sztorik akár a te életedben is megtörténhetnének!

Gemma és Alice egész életükben jó barátok voltak. Minden nap látják egymást. Nem számít, hogy Gemma a focit szereti, Alice viszont inkább rajzol, vagy hogy Gemmának be nem áll a szája, míg Alice jobban szeret hallgatni. Mindent megosztanak egymással. Aztán egy nap Gemma észreveszi, hogy Alice valamit nem oszt meg vele. Egy titkot. És mikor végül Gemma rájön, mi az, már egyáltalán nem biztos, hogy ő és Alice örökre a legjobb barátok lehetnek…

Animus Kiadó, 200 oldal, 1990 Ft

Meg Cabot: Tinibálvány

Meg Cabotot ugye nem kell bemutatni senkinek? Ha mégsem ugrik be, elég csak ennyit mondani: Egy neveletlen hercegnő naplója. Aki azt szerette, ezt is imádni fogja!

Az indianai Clayton kisváros egyetlen gimnáziumának 11. osztályos tanulója, Jenny Greenly remek problémamegoldó képességgel rendelkezik. Így őt kéri fel az iskolaújság szerkesztősége, hogy Annie álnéven tanácsokat adjon a lelki problémákkal küszködő diákoknak. Jenny nagyon élvezi az iskola anonim pszichológusának szerepét, de azt már kevésbé, hogy mind a tanárok, mind a diákok szerint ő a „kedves kislány”, akire mindig lehet számítani, akire mindent rá lehet bízni. Ám amikor Luke Striker, a 19 éves filmsztár inkognitóban az iskolába érkezik, hogy elkövetkező szerepéhez anyagot gyűjtsön, olyan bonyodalmak kezdődnek, melyeket még Jenny sem tud megoldani… Vajon hogyan végződik a „tinibálvány” látogatása a Clayton gimiben, és Jenny képes lesz-e rá, hogy végre a saját életében is rendet teremtsen, és megtalálja az igaz szerelmet?

Ciceró Könyvstúdió, 240 oldal, 1.790,-Ft

Christine Nöstlinger: Lilli nagy dobása

Újabb ismert író regényét tarthatjuk a kezünkben. A mostani felnőttek még a Konzerv Konrád írójaként ismerhették meg, és mostani könyve sem kevésbé szórakoztató. Vajon mi lehet Lilli nagy dobása?

Lilli valójában csak azért javítja ki titokban az osztály vesztesének, a bukásra álló Árminnak a rosszul sikerült matekdolgozatát, hogy borsot törjön a matektanárnő orra alá. Lilli még csak nem is sejti, hogy miféle lavinát indított el ezzel! Nem elég, hogy neki kell korrepetálni a fiút matekból, ráadásul még nyaralni is együtt mennek: Lilli, Marlen és Ármin családja közös útra indul Szardíniára. A két barátnő meglehetősen vegyes érzésekkel tekint a közös utazás elé. Hamarosan azonban kiderül, hogy mindketten alaposan alábecsülték a fiú képességeit…

Animus Kiadó, 256 oldal, 1980 Ft

Cathy Hopkins: Lányok, randik és Portobello hercegnői

A Lányok, randik sorozat harmadik része újabb izgalmakat tartogat a három 14 éves lány számára. A kérdés már ebben a korban is komoly: pénz vagy szerelem?

A Lányok, randik, kozmikus csókok és a Lányok, randik, trendi cuccok című sikeres könyvek folytatása a három jó barátnő egyik (jelen esetben Nesta) és az általa tökéletesnek tekintett Simon kapcsolatáról szól. Kettejük életmódja és életvitele azonban gyökeresen más. Vajon áthidalhatóak-e az ebből adódó problémák?…

Ciceró Könyvstúdió, Tök jó könyvek sorozat, 168 oldal, 1.690,- Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top