Család

Kis fütyikönyv





Húha, már a címe is zavarba ejtő! Pedig ez a könyv pontosan arról szól, ami a címe. A fütyiről. a kicsiről és a nagyról. Mindenről, ami csak fontos a fütyi körül. Ugye kedves szülő te sem voltál valami tájékozott fütyi ügyben annak idején? Mégha fiúnak születtél, akkor sem. Hát még a lányok! Ha jól emlékezünk az iskolai felvilágosító órákra, akkor pontosan átérezzük ennek a könyvnek a létjogosultságát. Igen, ebszéljünk arról végre, amiről mindenki csak kuncogva, pironkodva, vagy egyáltalán nem beszél…

És valamival többről is. A Kis fütyikönyv ugyanis nemcsak biológiai, vagy éppen élettani szempontból vizsgálja a dolgot. A könyvben szó esik cikis dolgokról, történelmi legendákról, higiéniai problémákról. Szóval mindenről. A Kis fütyikönyv hangneme szellemes, könyned, akárcsak színes illusztrációi. A kötet svéd szerzői iskolásokkal beszélgettek, a hozzájuk érkező kérdések, levelek alapján állították össze a könyvet. Ebben tehát benne van, amit tudni akartál!

Dan Höjer könyvét Gunilla Kvarnström illusztrálta, a magyar fordítás Szappanos Gábor munkája, a magyar változat munkatársa Bácskai Júlia pszichológus.

• Kis fütyikönyv    PRESSKONTAKT Bt. 2004.  1890,-

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top