Család

Friss tinta!





Ennek a könyvnek a felnőttek is nagyon örülhetnek! Ugyanis hasonló talán akkor jelent meg utoljára, amikor a felnőttek anyukái voltak éppen gyerekek, és akkor kaptak karácsonyra vaskos kis könyvet telis-tele jobbnál-jobb vadiúj gyerekversekkel. A felnőttek bepótolhatják az elveszett élményeiket, a gyerekek pedig belemerülhetnek egy csodálatos világba, mai televan ritmussal, színnel, játékkal, humorral, figyelemmel, illatokkal, állatokkal, mesékkel és mmég ki tudja mennyi mindennel.

A Friss tintát kortárs költők írták. Gyerekversek, játékos rímfaragások, olyan kis művek, amelyekről az első pillanatban érződik, jókedvből és szeretetből születtek. A legjobbak, a legnagyobbak, a legelismertebbek írtak a legkisebbeknek. Olyan költők művei olvashatók a kötetben, mint – többek között-  Tandori Dezső, Parti Nagy Lajos, Kányádi Sándor, Tóth Krisztina, Lackfi János, Varró Dániel. És megtalálható itt Eörsi István Szigetországi tragédiák című verse is. Közel negyven kortárs művész számtalan ötlete!


A Friss tintát Takács Mari illusztrálta. Nevetésre ingerlő néhol bumfordi kis alakjaival, stílusos grafikai jegyeivel, színeivel és formáival méltó társa a költőknek.

• Friss tinta!   – Pagony és Csimota kiadás 2005. –       2590,-

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top