Család

A babák fejlõdési szakaszai

A babák nagyon gyorsan növekednek, fejlõdnek, változnak. A csecsemõk 3 éves koráig 3 különbözõ fejlõdési szakaszt különböztetünk meg.





0-3 hónapos kor 


 






„Nem tudom, milyen színű az anyukám szeme, de a keze annyira puha…”

Az újszülött csecsemők szeme még fejlődésben van, 20-30 cm távolságra látnak a legjobban, és két színt tudnak megkülönböztetni – feketét és fehéret.
Ezért a tapintásuk segíti őket a világ felfedezésében. Érzékeny bőrük háromszor vékonyabb a felnőttek bőrénél.






 3-12 hónapos kor



 





„Néhány hónapos vagyok és nagyon mozgékony, hiszen meg kell ismernem a világot…”

A néhány hónapos csecsemő már folyamatosan mozgásban van: forog, mászik, megpróbál mindent elérni, ami kíváncsivá teszi. Hiszen olyan sok érdekes dolgot lehet megérinteni, megfogni, sőt még meg is kóstolni. Minden nap új kihívásokkal néz szembe – megpróbál a dívány alá mászni, vagy egy fotelbe felkapaszkodni. Folyamatosan mocorog, forgolódik, kúszik-mászik, és ismerkedik a körülötte levő világgal.


 






12 hónapos és annál idősebb korú baba







 

 
„Oda mehetek, ahova csak akarok. Már anyu segítsége nélkül is!”

A baba fejlődésének harmadik szakasza az első lépésekkel kezdődik. A járás elősegíti a baba önállóságra törekvését, mivel most már könnyen messzebb juthat szüleitől. A gyermeki fantázia is fejlődik, lehetővé teszi a baba számára, hogy az legyen, ami lenni szeretne. Különböző tárgyakat használ különböző célokra – a seprűből ló lesz és így tovább. Minden nappal egyre magabiztosabba válik, és hangosan kinyilvánítja önállóságát. Fejlődik egyénisége, mindent egyedül akar csinálni és olyan szeretne lenni, mint a felnőttek.







A babák fejlődési szakaszaival együtt változik az, hogy mikor mit esznek, mikor mennyit alszanak, hogyan és mennyit mozognak, mocorognak, forgolódnak, kúsznak-másznak, felfedezik önmagukat, felállnak, megteszik az első lépéseket, végül elkezdenek futni.

Ezért nem mindegy az sem, hogy a különböző fejlődési szakaszokban milyen pelenkát használunk, hiszen a babák igénye folyamatosan változik.

A Pampers teljes termékcsaládja követi a babák fejlődési szakaszait, így minden egyes korban a legmegfelelőbb pelenkát nyújtja a babák számára.






 1. Pampers New Baby (0-3 hónapos korúaknak):
 az újszülöttek különösen érzékeny bőrének védelmére.

2. Pampers Active Baby (3-12 hónapos korúaknak):
nagy nedvszívó képességgel rendelkezik, még fejjel lefelé lévő testhelyzetben is, ami lehetővé teszi a baba számára, hogy korlátozások nélkül mozoghasson.

3. Pampers Let’s Go! (a 12 hónaposnál idősebb babáknak):
száraz, mint egy pelenka, de úgy kell felhúzni, mint egy kisnadrágot – segít a babának az önállóság érzésének kialakításában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top