Család

Nõiesség és anyaság

A konyhában szakácsnõ, az ágyban szeretõ, emellett persze tökéletes anya, és mindeközben egy igazi nõ? A férfiak és a nõk álmai e tekintetben nem nagyon különböznek egymástól.





Míg azonban az erősebb nem képviselői kényelmesen fantáziálnak álmaik asszonyáról, a nőket szinte lehetetlen feladatok elé állítják a vágyaink szülte, és a modern kor által közvetített elvárások.

Nőiesnek maradhatunk-e a szülés után, a szoknyánkba kapaszkodó apró gyerekekkel és a konyhában váró mosatlan edényekkel? A válasz természetesen igen, de sok nőnek komoly kihívást jelenthet a „feladat” megoldása.
Ahhoz, hogy az elénk állított kényszerképzeteket lerázzuk és az anyaság mellett is érezhessük, nők is vagyunk, jobb, ha leszögezzük: tökéletes nő csak a mesékben és a reklámokban létezik. Ahhoz, hogy egy anya nőiesnek is érezze magát, lényeges, hogy párja ne csak anyaként, hanem nőként is tekintsen rá.





 
A hastánc az a mozgás, melynek egyik legfontosabb hatása a nőiesség fejlesztése, felébresztése és kibontása. Megváltoztatja egyes dolgokhoz való viszonyunkat, segít abban, hogy nyitottabbá, elfogadóbbá váljunk.

A jóga és a relaxáció a lelki élet megnyugtatásában, frissítésében és rendezésében segíthet. Ezek a módszerek igen jó hatással lehetnek azokra, akik az idegeskedés és az állandó feszültség miatt úgy érzik, nincs erejük másra.

Az intimtorna hatására a párkapcsolatban minőségi változás következik be. A szakemberektől elsajátított módszer jelentős segítséget ad a medence, a gát és a hüvely izmainak erősítésében, ami több betegséget előzhet meg, és a nőiességhez szorosan kapcsolódó szexuális életet is megújíthatja.





Márti és Gábor
tizenkét éve házasok, két iskolás gyermekük van.
– Az esküvő után két évvel jöttek a gyerekek. Az apaság megismerése, a családunk növekedése és a gyerekekkel járó élmények sokasága mellett más emlékek is erősen megmaradtak bennem – mesélte Gábor – Még mindig látom magam előtt, mikor Márti a fárasztó napok végeztével az apró lakásban, a galéria lépcsőjének korlátját használva edzőteremként, keményen tornázik, hogy visszanyerje szülés előtti alakját. Nem volt akkoriban pénzünk, így nem tudott csinos ruhákat vásárolni, de a régi darabok átalakításával igyekezett karban tartani ruhatárát.

Ha az eredmény nem is volt mindig tökéletes, az igyekezete nagyon tetszett. Azért meg a mai napig becsülöm, hogy a fáradtsága és a gondok mellett az esetek többségében mosolyogva várt haza. Ezeknek az erőfeszítéseknek a töredéke is elég ahhoz, hogy egy lelkileg erős kapcsolatban a partner mindenkor lássa az anyában a nagybetűs nőt.


A nők által tett erőfeszítések ellenére sajnos szomorú példák is akadnak.
Anita (30) négy éves kislányát már egyedül neveli, férje nem sokkal a gyerek második születésnapja után kilépett az életéből.





– Már a terhesség második felében jártam, mikor egy baráti összejövetelt szerveztünk. Az összes barátnőm az asztalnál ült, mikor a férjem félig tréfásan közölte, hogy mióta terhes vagyok, már csak az anyukát látja bennem. Mivel ezt egy kicsit erősebben fogalmazta, a társaság arcára egyből kiült a döbbenet. Ezt látva, megpróbálta jóvátenni kijelentését, így elmondta, azt tervezi, mikor meglesz a baba, megajándékoz egy plasztikai műtéttel, hogy újra szépnek érezhessem magam. Kislányunk megszületése után kiderült, ezt komolyan gondolja, mert egy év múlva megkaptam az „ajándékot”. A gyermek érkezésével járó testi és lelki változásokat a kicsi nyújtotta boldogság mellett is nehéz volt feldolgozni, pláne, hogy nem volt a társamtól erős lelki támaszom. A férjem szemében a nőből anyává váltam és a hozzáállása miatt úgy éreztem, ez már mindig így marad. A kapcsolatunknak vége lett, azóta új tapasztalatokat gyűjtöttem, új embereket ismertem meg. Most már tudom, az anyaság mellett a nőiesség is megmarad, ha mi magunk ezt elfogadjuk, nem mások véleményére hagyatkozunk, és teszünk is ennek érdekében.

Azok az asszonyok, akik úgy érzik, az anyaság mellett újra fel kell fedezniük a nőiességet, több lehetőséget találhatnak. Segítséget nyújthatnak ebben különböző eljárások, sportok, a partner és a barátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top