Család

Az én édesanyám a legjobb a világon…

Szerintem az én anyukám a legjobb az egész világon, mert minden este elmesél nekem legalább egy mesét. És csak úgy fejbõl. Sokszor elvisz minket kirándulni, még a Petiéket is. Úgy tud fütyülni, hogy a két ujját a szájába veszi.

Még a Karcsi bácsinál is hangosabban, pedig ő vadász. A nagymama mesélte, hogy régen nagyon sok bácsi udvarolt neki. Ez nem furcsa, mert a mama nagyon szép, szebb, mint Hófehérke. És nagyon sokat nevet, olyankor egész kicsi a szeme. Egyszer, amikor Pityu (a papagáj) lekakálta az anyu egyik selyemblúzát, azt hittem, mérges lesz, de ő csak nevetett, és azt mondta, hiszen nem is tettünk szegény Pityunak vécét, hát hova kakáljon.

Sokszor mondja, hogy szeret engem. Ő a világ legjobb anyukája.

D. Imre – Budapest

Az én Édesanyám kedves, aranyos, gondoskodó s takaros, mint egy anyaoroszlán: véd, és ápol, szeretet sugárzik az arcából.

Kedvessége, mint egy tornádó – sodor végig az emberi szíveken, de mégis – mi, a családja – szeretjük a legjobban. Hatalmába kerít mindenkit tündöklő szeme, szikrázó személyisége. A szíve olyan, mint egy tiszta, ragyogó fényes palota, mely mindenkit befogad, aki jó, s nem árt senkinek.

Bár néha haragra gerjed, de édesanyámnak elnézhető egy-egy ilyen helyzet. Imádom, és kész!

N. Lilla – Budapest

Az én anyukám jószívű, művelt, becsületes, önfeláldozó és nem veszekedős. Higyjétek el, senkinek nincs olyan lágyan simogató keze, mint neki. Elárulom a titkom, hogy számomra mi a legjobb dolog a világon: az ölébe bújni, ha félek, vagy valami bánat ér. Ott elfelejtem minden gondom. Ez a legbiztonságosabb hely a világon. Amikor beteg voltam, anyu olyan volt, mint egy jótündér. A homlokomra tett kezétől csökkent a lázam, a tréfájától már nem fájt annyira a torkom. A leghatásosabb gyógyszer az volt, amikor úgy aludtam el, hogy ő fogta a kezem.

Néha úgy érzem, anya egy varázsló, a szeretet varázslója.

F. Balázs – Gyál

Azt hiszem, szerencsém van, hogy sok gyerek nem ismeri az anyukámat, mert biztos mindenki őt szeretné édesanyjának. Amikor születésnapom van, ő a mókamester, mindenkit megnevettet, és a barátnőim mindig irigyelnek, hogy ilyen szép és aranyos az anyukám. Azt is szokták mondani: „Milyen szerencsés vagy, Dóri!” Anyuval mindig hatalmasakat kacarászunk (sokszor attól félünk, hogy felkopog a szomszéd). Ő a legjobb barátnőm a világon, mert mindent megbeszélhetek vele, és ő soha nem árulja el a titkaimat senkinek. Mindig azt akarja, hogy nekem legyen a legjobb, és megtesz mindent értem. Néha belegondolok, hogy milyen jó, hogy ő az anyukám, és ilyenkor elsírom magam. Csak egy baj van: sajnos a papa is mindig a mamival akar lenni (ha nagyritkán itthon van), és ilyenkor mindig összeveszünk a mamin. Legszívesebben megbirkóznék az anyuért az apuval.

D.Dóra – Budapest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top