Család

Játékok a szabadban

Ha az idõjárás engedi, menjünk a szabad ég alá a családdal a húsvéti pihenõ idején. A közös kirándulás biztosan felejthetetlenné teszi az ünnepet, a jó levegõ, a séta pedig mindannyiunknak kellemes és hasznos.

Ajándékrejtő

A kisgyerekes családokban izgatott várakozás előzi meg a nyuszi érkezését. Tovább fokozhatjuk az izgalmat azzal, hogy az ajándékokat elrejtjük a lakás különböző részein vagy az udvarban, és a gyerekeknek kell megtalálniuk. (Nem árt megjegyezni, mit hová dugtunk…) Amennyiben – a nyuszik és kiscsirkék legnagyobb örömére – úgy döntöttünk, hogy nem veszünk élő játékszert csemeténknek húsvétra, elmehetünk nyuszinézőbe valamelyik állatkertbe is.

Kirándulás

Választhatunk igazi szabadtéri programokat. Menjünk például kirándulni, mondjuk a hegyekbe. Lehetőség szerint vigyünk magunkkal látcsövet, esetleg állat- és növényhatározót. A gyerekek számára is érdekes a távolabbi hegyoldalakat fürkészni, a madarakat közelről meglesni, vagy kideríteni, hogy minek is hívják azt a szép kis bogarat, ami épp az orrunk előtt igyekszik át az ösvényen. Ha mégis igaza lenne meteorológusainknak, és havazik húsvétkor, akkor is menjünk el kirándulni, és gyönyörködjünk az áprilisi hóesésben (ugyanis attól még ugyanúgy havazni fog, hogy ezt kikérjük magunknak). Remélhetőleg szánkózáshoz azért kevés lesz az előrejelzett hó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top