Csajos Bajok

Ha nem lettem volna atlétában, biztosan kirohanok

Általában azok a nők, akik pozitív élményekkel távoznak az első nőgyógyászati vizsgálatukról, visszajárnak a nőgyógyászhoz és bátran felkeresik, ha gondjuk van. Anikó története is ezt bizonyítja.

Én nemcsak a nőgyógyásztól rettegtem, hanem minden orvostól, már kiskoromtól kezdve. Meg vagyok győződve arról, hogy engem biztosan ijesztgettek azzal, hogy orvoshoz kell menni, mert ha már fehér köpenyes egészségügyi dolgozót láttam, elöntött a feszültség, én képes voltam elszaladni még a rendelőből is. Középiskolában egyszer valami intim fertőzést kaphattam el, mert olyan csúnya tüneteim voltak, hogy muszáj voltam nőgyógyászhoz menni. Majd leestem a lábamról, mert az első vizsgálatomra készültem, na meg csak nőgyógyászatra, amitől a legtöbb nő tart. Azt sem tudom, hogy jutottam be a rendelőbe. Csak arra emlékszem, hogy nagyon féltem.

Amikor megláttam a széket, hát ha nem lettem volna egy szál atlétában, biztosan kirohanok. De végül maradtam és túlestem a rettegett vizsgálaton, amit utólag megemésztve egyáltalán nem is volt olyan kellemetlen, mint amilyenre gondoltam. Hogy a nagy megnyugvás miatt, vagy pozitív élmény hatására, azt nem tudom, de onnantól kezdve ha bármilyen nőgyógyászati bajom volt, egyből bejelentkeztem. A fertőzésekkel is megkeresem, az a biztos. Persze ugyanehhez az orvoshoz mentem, akinél először voltam. Nem a kedvességéről volt híres, de empatikus és tisztelettel bánik a nőkkel. Elmondta, hogy mit miért csinál és ha kérdeztem, korrektül válaszolt.

Ha nem lettem volna atlétában, biztosan kirohanok

Azóta a nőgyógyászati vizsgálatokon rendszeresen átesek, évente betervezem őket. Az orvosom nem lett kedvesebb, de minden jó tulajdonsága megmaradt és én is maradtam nála. Nagyon hálás vagyok neki, hogy a segítségével nemcsak túltettem magam a fóbiámon, hanem rájöttem, hogy túl idegeskedtem a dolgokat. A háziorvosommal is jól kijövök már, persze azt nem állítom, hogy megszerettem az orvoshoz járást. Szerintem minden nőnek értékelnie kell, hogy az egészségének a megőrzéséért és a betegségek kezeléséért dolgoznak a nőgyógyászok. A barátnőm mindig mondta, hogy nem is érti, miért félek, mert a nőgyógyász már annyi intim testrészt látott, hogy higgyem el, nem fogok neki újat mutatni. Most már nemcsak elhiszem, hanem én magam mondom ezt azoknak, akik bizonytalanok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top