Csajos Bajok

5+1 meglepő dolog, amit nem tudtál a vagináról

Azt tudod, hogy miben hasonlít a vagina és a cápa? És azt, hogy mikor készült a legrégebbi hüvelytükör? Szerinted ki az érzékenyebb az intim területeken: a párod vagy te? Íme, a megoldások!

Talán joggal gondolhatnád, hogy tökéletesen tisztában vagy tested és a vaginád működésével, vannak azonban olyan érdekességek, amiket eddig biztos, hogy nem tudtál!

5+1 meglepő dolog, amit nem tudtál a vagináról

 

1. A klitoriszban dupla annyi idegvégződés található, mint a péniszben, így kétség kívül sokkal érzékenyebb is: a férfiak 4000, a nők 8000 idegvégződéssel rendelkeznek az intim területeken, és minél beljebb haladunk a hüvely irányába, annál sűrűbben szövik át a bőrt. Ezért is vagyunk képesek többféle orgazmusra, ami akárhonnan nézzük, nagyon jó dolog, és nem cserélnénk a férfiakkal!

2. Az egyik legmeglepőbb és legelképesztőbb hasonlóság, amiről valaha hallottunk, hogy a vagina és a cápa hasonlít! Nem csigázunk tovább, eláruljuk, mi az az igen lényeges közös pont, amiről beszélünk: a szkvalén az az anyag, amely a hüvely síkosságáért felelős, megegyezik azzal, ami a cápa bőrének nedvességéért felel.

3. A nők sokkal több orgazmusra képesek, mint a férfiak – legalábbis, ha hihetünk a tudománynak. A nők akár 134 orgazmust is produkálhatnak óránként, miközben a férfiaknak 16 örömteli pillanat juthat 60 perc alatt. Valljuk be, ez a szám még leírva is sok!

4. Meglepő, de az első nőgyógyászati kellék még az időszámításunk előtti időkből származik. Az első ismert hüvelytükröt Pompeii ásatási romjainál találták, tehát már akkor sem volt új keletű a nőgyógyászati szakma.

5. A “nem a méret a lényeg” a legtöbb esetben a vaginának köszönhetően állja meg a helyét, ugyanis egy átlagos vagina 7 centi hosszúságú, izgalmi állapotban pedig akár 200 százalékkal is tágulhat, igazodva a pénisz méretéhez. Szélességében és hosszában is tágul, így ha az előjáték kellően felcsigázott, a szexuális együttlét alkalmával még a méretesebb szerszám sem jelenthet akadályt.

5+1 A természet tökéletes folyamatokkal ajándékozta meg testünket, és ez alól a vaginánk sem kivétel: a vagina öntisztuló. A hüvelyváladéknak köszönhetően a baktériumok távoznak a szervezetünkből, azonban ha felborul a hüvelyflóra pH-ja, és megváltozik a hüvelyváladék állaga, nem tudja teljesíteni feladatát. Ilyenkor jönnek jól a hüvelyflórát és a hüvelyi pH-t helyreállító készítmények. Érdemes emellett megbízható, kifejezetten az intim területekre való szerekkel tisztálkodni. 

 

Olvass még az intim egészségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top