Csajos Bajok

A sok cukor hüvelygombát is okozhat!

Őrületbe kergető viszketés és a csípő érzés övön alul? A legtöbbünk számára nem ismeretlen a gombás fertőzés, amelyet a Candida gomba elszaporodása okoz, de nem árt tudni, hogy nem csak fertőzés útján kaphatod el: a túlzott cukorfogyasztás is okozhatja a kellemetlen tüneteket!

Ha újra és újra gombás fertőzéssel küzdesz, akkor érdemes újragondolnod az étkezési szokásaidat és az életmódodat! Íme, a gombás fertőzés egyik igen gyakori oka és a megoldások!

A sok cukor hüvelygombát is okozhat!

 

Túlzott cukorfogyasztás

Ha gyakran van hüvelygombád, de nem használsz nyilvános mosdókat, nem jársz szoláriumba, se uszodába, a partnereidet sem váltogatod gyakran, és gyakorlatilag minden lehetséges külső veszélyforrást kiiktattál az életedből, ám még mindig visszatérnek a kellemetlen tünetek, akkor az étkezési szokásaidat is érdemes újragondolnod!

A Candida gomba minden ember szervezetében megtalálható, része a bélflórának, a nőknél a hüvelyflórának is. Normál esetben nem okoz betegséget, ugyanis szaporodását a szervezetben található jó baktériumok kordában tartják. De ha immunrendszerünk meggyengül, a Candida elszaporodhat, amit okozhatnak a fehér liszttel készült tészták és pékáruk, a sok tejtermék és a túlzott cukorfogyasztás is.

Ezt okozhatja a cukor!

A gombák jelenlétének kifejezetten kedvez a cukor jelenléte a szervezetben, így ha magas a vércukorszinted, és nem figyelsz a cukorbevitelre, akkor nemcsak a diabétesz kialakulására van jó esélyed, hanem arra is, hogy a hüvelygomba hű, de annál kellemetlenebb kísérőd legyen!

A cukorfogyasztásra nemcsak az alakunk, hanem különböző betegségek megelőzése miatt is ajánlott odafigyelnünk: ha csak úgy döntöd magadba a cukros üdítőitalokat, és falod az édességeket, biztos lehetsz benne, hogy szervezetedet nem hagyja nyom nélkül a felelőtlen habzsolás. A cukron élő gombáknak tökéletes közeget biztosítasz a cukros ételekkel, italokkal, de érdemes odafigyelned a rejtett cukrokat tartalmazó nassokra is: ilyenek például a 100%-osnak mondott gyümölcslevek, amelyeket cukros sűrítményekből hígítanak vissza, a gyümölcsjoghurtok, a csökkentett kalóriatartalmú ételek, amelyekben ugyan a zsír lehet, hogy kevesebb, azonban a cukor annál több lehet!

Azért, hogy megszüntesd a kellemetlen tüneteket, csinálj végig egy Candida-diétát, és ha visszatér a hüvelygomba, akkor feltétlenül vizsgáltasd ki magad! Addig is használj gyógyszertárakban vény nélkül is kapható, kifejezetten hüvelygomba elleni krémeket és az intim területeket nyugtató tisztálkodószereket, amelyek nemcsak a gyógyulásban, de a megelőzésben is a segítségedre lehetnek!

 

Olvass még az intim egészségről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top